ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος Γραμματέας στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τ. Κορωνάκης

23:30 - 01 Μαρ 2015 | Πολιτική
Νέος Γραμματέας στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τ. Κορωνάκης
Με την εκλογή του Τάσου Κορωνάκη στη θέση του νέου γραμματέα και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.  

 

Σε σύνολο 199 μελών ο Τάσος Κορωνάκης πήρε 102 ψήφους, ο Αλέκος Καλύβης (της Αριστερής Πλατφόρμας) 64 και ο Στέλιος Ελληνιάδης 1, ενώ, παρά την προσπάθεια να περιοριστούν, υπήρξαν και 32 λευκά που υποδηλώνουν μιαν αξιοσημείωτη εσωκομματική δυσαρέσκεια.
 
Όσον αφορά στην ψηφοφορία για τη νέα πολιτική γραμματεία,  που θα αποτελείται από 11 άτομα, τον Πρόεδρο και τον γραμματέα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
 
Ενιαία Λίστα 110 ψηφοδέλτια (6 έδρες)
Αριστερή Πλατφόρμα 63 ψηφοδέλτια (4 έδρες)
Κόμμα Κίνημα (ΚΟΕ) 21 ψηφοδέλτια (1 έδρα)
Ανεξάρτητοι Ανένταχτοι 2 ψηφοδέλτια (καμία έδρα).
 
(Τρία μέλη ψήφισαν λευκό).

Από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι Ράνια Σβίγκου και Χριστόφορος Παπαδόπουλος με 60 ψήφους, ο Νάσος Ηλιόπουλος με 58, ο Πάνος Λάμπρου με 55 και οι Γιάννης Μπουρνούς και Παναγιώτης Ρήγας με 50
 
Από την Πλατφόρμα εξελέγησαν οι Σόφη Παπαδόγιαννη με 56, ο Στάθης Λεωτσάκος με 51, Αλέκος Καλύβης με 49 και ο Αντώνης Νταβανέλος με 47.

Από την ΚΟΕ εξελέγη ο Ρούντι Ρινάλντι με 20 ψήφους.

Ποιος είναι ο Κορωνάκης

Σαραντάρης, ίδια γενιά με τον Α. Τσίπρα, ενταγμένος στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή της, μαζί με τον σημερινό Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, τη σύντροφο του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάννα και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Έχει σπουδάσει μηχανολόγος, οργανωτικό στέλεχος, υπεύθυνος για τις επικοινωνιακές καμπάνιες ενώ διαδέχθηκε τον σημερινό πρωθυπουργό ως γραμματέας της νεολαίας.
  
Ο στενότερος συνεργάτης του απερχόμενου γραμματέα Δ. Βίτσα, θεωρείται στέλεχος «παντός καιρού» στο βιογραφικό του οποίου με θετικό πρόσημο καταγράφεται η συμμετοχή στις προεκλογικές καμπάνιες τόσο του 2012 όσο και των πρόσφατων εκλογών.  
Στον Τάσο Κορωνάκη και την ομάδα του, μάλιστα πιστώνεται και το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας, «Η ελπίδα έρχεται» της 25ης Ιανουαρίου. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.