ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ραχόϊ ζητά από τις Βρυξέλλες να… μαλώσουν τον Τσίπρα!

23:45 - 01 Μαρ 2015 | Πολιτική
Ο Ραχόϊ ζητά από τις Βρυξέλλες να… μαλώσουν τον Τσίπρα!
Την «υψηλή παρέμβαση» των Βρυξελλών ζήτησε η Μαδρίτη προκειμένου να καταδικάσουν τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατηγόρησε την Ισπανία και την Πορτογαλία ότι έχουν συνασπιστεί εναντίον της Αθήνας.Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο ισπανική κυβερνητική πηγή.

Ο ίδιος ο Ισπανός πρωθυπουργός πάντως, Μαριάνο Ραχόϊ από τη Σεβίλλη, δείχνοντας ότι δεν έχει ξεχάσει τις αιχμηρές αναφορές Τσίπρα στη συντηρητική πολιτική του, σχολίασε με διάθεση ρεβάνς: «Το να βρίσκεις έναν εξωτερικό εχθρό είναι παλιό κόλπο που έχουμε δει πολλές φορές στην ιστορία. Η λύση στα προβλήματα είναι η σοβαρότητα, και όχι υποσχέσεις που ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τηρήσουμε».

 

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο κ. Τσίπρας από την Κ.Ε του κόμματός του, κατηγόρησε την Ισπανία και την Πορτογαλία ότι συνασπίστηκαν εναντίον της Αθήνας.
Οι δηλώσεις αυτές «είναι αντίθετες προς το πνεύμα αλληλεγγύης που πρέπει να επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ των εταίρων» στην Ευρώπη, δήλωσαν ισπανικοί κυβερνητικοί κύκλοι, ενώ την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος υπουργός για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μέντες ντε Βίγκο, υποστήριζε ότι «η Ισπανία δεν είναι εχθρός κανενός, το αντίθετο, είναι αλληλέγγυα προς τον ελληνικό λαό». Ενώ πρόσθεσε: «Ζητάμε από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να επιδείξει υπευθυνότητα καθώς εμείς θεωρούμε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα επιλυθούν με δηλώσεις, αλλά με μεταρρυθμίσεις».

 

Τι απαντά το Μαξίμου

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποχρέωση να περιγράψει με λεπτομέρειες στoν ελληνικό λαό την σκληρή διαπραγμάτευση στο κρίσιμο Eurogroup, η οποία οδήγησε και στη συμφωνία» λένε κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα.

 

Και προσθέτουν:  

«Η στάση όλων των κυβερνήσεων απέναντι στη συμφωνία δεν αποτελεί κάποιο μυστικό –άλλωστε είχε γνωστοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, όπως είναι και το σωστό. Αυτό ακριβώς επανέλαβε και στην ομιλία του, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν κατηγοριοποιεί τις χώρες και τους πολίτες της Ευρώπης σε φιλικές και εχθρικές, δεν αναζητά εξωτερικούς εχθρούς, αλλά λύσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από την συνεργασία και το διάλογο λαών και κυβερνήσεων. Οποιαδήποτε, λοιπόν, παρερμηνεία της ομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού, δεν βοηθά προς την κατεύθυνση του διαλόγου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.