ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλ. Φλαμπουράρης: Το νερό και η ενέργεια δεν θα περάσουν σε χέρια ιδιωτών

15:07 - 03 Μαρ 2015 | Πολιτική
Αλ. Φλαμπουράρης: Το νερό και η ενέργεια δεν θα περάσουν σε χέρια ιδιωτών
Το ενδεχόμενο το νερό και η ενέργεια να περάσουν στα χέρια ιδιωτών απέκλεισε ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ δεν τα πειράζει κανείς. Δεσμεύτηκε για επανεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων οι συμβάσεις των οποίων δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα των 14 αεροδρομίων της χώρας, ενώ υποσχέθηκε αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, που ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ, αποκλείοντας το ξεπούλημα τους.

 

«Και θα προλάβουμε και θα πετύχουμε» είπε ο κ. Φλαμπουράρης, ενώ αναφερόμενος στις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη.

 

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν μπορεί η Ευρώπη να ζει άλλο έτσι, με πολίτες χωρίς φως, θέρμανση, να ψάχνει τα σκουπίδια. Αυτό θα ανατραπεί, έτυχε σε μας να είμαστε οι πρώτοι, θα έρθουν κι άλλοι. Και θα προλάβουμε και θα μείνουμε για πολλά χρόνια, διότι έχουμε τον λαό με το μέρος μας», σχολίασε.

 

Αναφορικά με τις τράπεζες, ο ίδιος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αλλαγή των διοικήσεων: «Οι τράπεζες είναι μοχλός ανάπτυξης, άρα είναι υποχρεωμένες με μια διοίκηση που θα είναι υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο να χρηματοδοτήσουν μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.