ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς είχε ο Αντ. Σαμαράς

18:40 - 27 Μαρ 2015 | Πολιτική
Συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς είχε ο Αντ. Σαμαράς
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, είχαν σήμερα εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, όπως ο πρόεδρος του Εθνικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μίχαλος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων -πολιτικών κομμάτων και φορέων- «ώστε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις εξόδου από το τέλμα της κρίσης».

 

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο της ΝΔ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά. Το θέμα ρευστότητας και βέβαια όλα τα άλλα θέματα που αφορούν τη φορολογία των επιχειρήσεων», ανέφερε ο ίδιος.

 

Για το θέμα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες είπε πως «είναι γνωστό ότι η στρόφιγγα των τραπεζών είναι κλειστή και ακριβώς σε αυτό πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση».

 

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους ο κ. Μίχαλος επισήμανε ότι «είναι σαφέστατο ότι αυτήν τη στιγμή γίνεται από την κυβέρνηση μια προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μείγματος της οικονομικής πολιτικής, το οποίο εφαρμόζεται στην πραγματική οικονομία».

 

«Θα περιμένουμε το τέλος της άλλης εβδομάδας για να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της διαπραγμάτευσης. Και να τοποθετηθούμε στο πρόγραμμα», κατέληξε.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρεάδης εξέφρασε την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ είτε στα νησιά είτε στη διαμονή.

 

«Εν όψει της τουριστικής περιόδου θυμίζω ότι έχουν ήδη προπληρωθεί τα πακέτα, 25 εκατομμύρι ξένοι έρχονται με συγκεκριμένη τιμή. Δεν μπορούμε να συζητάμε για φέτος οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ», ανέφερε.

 

Ερωτηθείς αν υπάρχει ρήτρα δραχμής σε πακέτα που κλείνονται από το εξωτερικό, ο κ. Ανδρεάδης απάντησε ότι «όχι δεν υπάρχει κανένα θέμα δραχμής» και πως «άλλωστε, το grexit έχει αποκλειστεί».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:26 - 27 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.