ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χ. Θεοχάρης ζητεί να μάθει ποιοι ρύθμισαν τα χρέη τους

20:51 - 27 Μαρ 2015 | Πολιτική
Ο Χ. Θεοχάρης ζητεί να μάθει ποιοι ρύθμισαν τα χρέη τους
Ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Χάρης Θεοχάρης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τα αποτελέσματα της ρύθμισης για την εκούσια καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία λήγει σήμερα 27/03/2015. 
Ο βουλευτής τονίζει στην ερωτησή του ότι: "Υπό τις παρούσες συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας των δημοσίων ταμείων, σημαντικής υστέρησης των δημοσίων εσόδων και συνεχών χρηματοδοτικών αναγκών για την εξυπηρέτηση και αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, η αποτελεσματικότητα της εν λόγω ρύθμισης αλλά και αυτών που εισήχθησαν μέσω του νόμου 4321/2015 για την επανεκκίνηση της οικονομίας καθίσταται κομβικής σημασίας για την ομαλή εξέλιξη των δημόσιων οικονομικών και για την λειτουργία του συνόλου της εθνικής οικονομίας, καθώς η κυβέρνηση φέρεται να πρέπει να επιλέξει μεταξύ των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας (επερχόμενη αποπληρωμή του δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους 415 εκ. ευρώ στις 09/04/2015 και των λήξεων ΕΓΕΔ ύψους 1,4 δισ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ στις 14/04/2015 και 17/04/2015 αντίστοιχα) και των εσωτερικών υποχρεώσεων για μισθούς και συντάξεις".
 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, ζητεί να κατατεθούν στοιχεία τόσο αριθμητικά,  όσων έκαναν χρήση του νόμου, όσο και ονομαστικά, με σαφή αναφορά στα εισπραχθέντα αλλά και τα διαγραφέντα βάσει αυτής ποσά καθώς και στα ακόμη οφειλόμενα, προκειμένου να αξιολογηθούν τα όποια αποτελέσματα, πριν και από την προβλεπόμενη εκ του νόμου ανά τρίμηνο επικαιροποίηση και ανάρτηση νέας λίστας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.