ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Τσίπρας: «Δε συζητώ τρίτο Μνημόνιο!»

17:12 - 28 Μαρ 2015 | Πολιτική
Α. Τσίπρας: «Δε συζητώ τρίτο Μνημόνιο!»
Αποφασισμένος να αποφύγει την επιβολή αντιδημοφιλών μέτρων που θα παρατείνουν τις περιοριστικές πολιτικές της προηγούμενης πενταετίας εμφανίζεται ο πρωθυπουργός.

«Δεν συζητάω τρίτο μνημόνιο», δηλώνει αποφασιστικά ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις επί των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης.  

 

Προβλέπει μάλιστα- αν και μέχρι στιγμής, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν για το αντίθετο- ότι «η δημοκρατική Ευρώπη δεν θα επιλέξει τη ρήξη».


Ο κ. Τσίπρας δηλώνει διατεθειμένος να υπερασπιστεί μέχρι κεραίας τις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες συμπυκνώνονται στο «όχι σε περικοπές μισθών-συντάξεων και σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων».

 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Real λέει μεταξύ άλλων:


«Η συμφωνία του Ιουνίου δεν μπορεί παρά να αφορά και την αλλαγή των όρων για την αποπληρωμή του χρέους, καθώς και την απομείωσή του».


Ακόμα αποκαλύπτει, ότι έχουν ήδη εκκινήσει διαδικασίες έρευνας των διάφορων λιστών μεγαλοκαταθετών και ότι ερευνώνται ύποπτες συμβάσεις, ενώ μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα είναι η εκκίνηση και ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες.


Αναφορικά με το εσωκομματικό τοπίο, ο πρόεδρος του κόμματος, προειδοποιεί πως «αν υπάρξουν στελέχη στο μέλλον που θα βάλουν το προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.