ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή η διαπραγμάτευση

19:27 - 30 Μαρ 2015 | Πολιτική
Στη Βουλή η διαπραγμάτευση
Απαντήσεις για την διαπραγμάτευση, αναμένεται να δώσει σε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο Πρωθυπουργός.
Λόγω της κρισιμότητας της διαπραγμάτευσης , η συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής,  αναμένεται να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς, να πάρουν θέση σχετικά με τα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή για νομοθέτηση ή αν συμμερίζονται τις θέσεις των δανειστών.
 
Η διαδικασία θα αρχίσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ προβλέπεται δικαίωμα δευτερολογίας.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, θα προσέλθει στη Βουλή με σαφή θέση να στηρίξει κάθε απόφαση που θα άρει την εκκρεμότητα και θα δίνει τέλος στην παρούσα χρηματοδοτική ασφυξία, αλλά θα έχει ως «κόκκινη γραμμή» την αποστασιοποίηση από ενδεχόμενη αύξηση της φορολογίας.
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναμένεται να καλέσει τον  Αλέξη Τσίπρα να πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του και θα θέσει το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης , που όπως έχει τονίσει είναι: «Αλλαγές και παραμονή της χώρας στην Ευρώπη ή έξοδος και εθνική τραγωδία..
 
Το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, ενώ προειδοποιεί ότι το «email Βαρουφάκη» προς τους εταίρους φέρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα.
 
Καλοδεχούμενη, χαρακτηρίζει, το ΠΑΣΟΚ την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν αναπληρώνει το γεγονός ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης δεν έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.