ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαφαζάνης: Σε νέο επίπεδο οι ενεργειακές σχέσεις με τη Ρωσία

23:01 - 30 Μαρ 2015 | Πολιτική
Λαφαζάνης: Σε νέο επίπεδο οι ενεργειακές σχέσεις με τη Ρωσία
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ, εμφανίστηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για ένα νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Λαφαζάνης, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη ενεργειακή πολιτική στις διεθνείς της σχέσεις, σημειώνοντας ότι έτσι εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα, η σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή, η ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια σε όλη την Ευρώπη αλλά και η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

 

Όπως τόνισε ο Υπουργός, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Νοβακ, ανέδειξε τις παραμέτρους αυτής της πολιτικής, με τις δυο πλευρές να συνομολογούν ότι οι σχέσεις των δυο χωρών πρέπει να περάσουν σε ένα νέο επίπεδο, με περισσότερες αλλά ουσιαστικές ενεργειακές συνεργασίες και σχέσεις, σε όσο το δυνατόν περισσότερους θα έλεγα τομείς.

 

«Ανοίγουμε μία νέα σελίδα, ένα νέο κεφάλαιο, πιστεύουμε ότι αυτό το κεφάλαιο θα είναι σε όφελος του ελληνικού και ρωσικού λαού και μπορεί να διαμορφώσει νέα θετικά δεδομένα στην περιοχή μας και την Ευρώπη» σημείωσε.

 

Τέλος όσον αφορά το ελληνικό αίτημα για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και την αποφυγή της καταβολής της ρήτρας «take or pay», λόγω της μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε πως «θα είναι θετική η ανταπόκριση της ρωσικής πλευράς» παραπέμποντας σε αναλυτικότερη ενημέρωση μετά την ολοκλήρωση εκκρεμών συνεννοήσεων με τη ρωσική πλευρά και την άφιξή του στην Αθήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.