ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι διορισμοί των "παιδιών" του ΣΥΡΙΖΑ

20:52 - 31 Μαρ 2015 | Πολιτική
Οι διορισμοί των "παιδιών" του ΣΥΡΙΖΑ
«Σόϊ πηγαίνει το βασίλειο» λέει η ευθύβολη λαϊκή σοφία και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται καλός αγωγός των πολιτικών παραδόσεων.
Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή, έστειλε ένα υπόκωφο μήνυμα που ήταν, ωστόσο,  όσο δυνατό χρειαζόταν ώστε να το αντιληφθούν όσοι συνωστίζονται στην αυλή της Κουμουνδούρου, ζητώντας μερτικό από τη νομή της εξουσίας.
 
Τι είχε πει; Με απλά ελληνικά, ότι πρέπει να φύγουν από τον κρατικό μηχανισμό, οι «υπηρέτες των Μνημονίων». Μέσα σε 60 μόλις μέρες, η νέα κυβέρνηση, έχει ήδη προλάβει να αντιγράψει κάμποσες από τις κακές συνήθειες του ξεπεσμένου δικομματισμού, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις διακηρύξεις περί αξιοκρατίας.
 
Φίλοι κομματικοί, ξαδέρφια, συγγενείς κάθε βαθμού και (κλασσικά) αποτυχόντες υποψήφιοι, έχουν ήδη βρει τη θέση τους σε υψηλόβαθμα κρατικά πόστα. Μπορεί για την ώρα να μην υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι θα αλλάξουν και πολλά στο κράτος. Όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσει μια νέα κυβέρνηση. Και η κατάληψή του, είναι πάντως, ένα πρώτο βήμα…
 
Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπερισχύει συνήθως η δύναμη του αίματος
 
Ο διπλωμάτης Βαγγέλης Καλπαδάκης, με θητεία σε σημαντικά πόστα, γιός της αδελφής του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, ανέλαβε διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού μετά την κακήν- κακώς απομάκρυνση από το επιτελείο του, του πρέσβη Γιώργου Αϋφαντή, στον οποίον «χρεώθηκαν» οι οικτροί χειρισμοί της υποψηφιότητας της Ρομά, Σαμπιχά Σουλεϊμάν τις περασμένες εκλογές στη Θράκη. 
 
Ο αδελφός του Βαγγέλη, Γιώργος (καθηγητής-διεθνολόγος, με θετική συγγραφική δραστηριότητα) έχει ενταχθεί, όπως ακούγεται στο επιτελείο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Αδελφός επίσης, της υπουργού Τουρισμού ο Νίκος Κουντουράς, ανέλαβε το κομμάτι της επικοινωνίας της Έλενας Κουντουρά.
 
Οι γαμπροί της εξουσίας 
 
Στην πολιτικά ενδιαφέρουσα κατηγορία των γαμπρών ανήκει ο νέος υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Θόδωρος Μητράκος, ο οποίος είναι μνηστήρας της κόρης του κ. Κοτζιά. Ο αδελφός του κ. Μητράκου υπηρετεί σήμερα στο επικοινωνιακό επιτελείο του υπουργού Εξωτερικών και όπως ακούγεται με σχετική απαρέσκεια, ήδη πρόλαβε να κάνει μερικές «γκέλες». Στο γραφείο του κ. Κοτζιά, επίσης, τοποθετήθηκε και ο εξάδελφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.
 
Τα δικά μας παιδιά
 
Πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής του κόμματος «Το Ποτάμι», Παναγιώτης Καρκατσούλης με σχετική ανακοίνωση επισήμανε επικαλούμενος τα ΦΕΚ των διορισμών, ορισμένα χτυπητά παραδείγματα, όπως των:
  • Γιάννη Θεωνά (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012) στη θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ.

  • Γιάννη Μπασκόζου (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας.

  • Χρήστου Βερναδάκη (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γραμματέα Συντονισμού στο υπουργείο Επικρατείας.

  • Κώστα Πουλάκη (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού στο υπουργείο Εσωτερικών.

  • Αλέξη Χαρίτση (συντονιστής του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ) στη θέση του γενικού γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομικών.

  • Απόστολου Αλεξόπουλου (πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) στη θέση του γενικού γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

  • Γιάννη Τόλιου (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  • Γιάννη Ταφύλλη (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

  • Ανδρέα Νεφελούδη (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εργασίας.

  • Μαρίνα Κουτσούρη (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) στη θέση γενικού γραμματέα Πρόνοιας στο υπουργείο Εργασίας.

  • Μαρία Καραμεσίνη (υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) στη θέση διοικήτριας του ΟΑΕΔ.
 
Υπήρχαν άραγε συνυποψήφιοι; Κι αν ναι, κανείς δεν είχε άραγε περισσότερα προσόντα;
 
Το (τελευταίο για την ώρα…) κερασάκι μπήκε το απόγευμα της Τρίτης, όταν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι τέσσερις από τους πέντε νέους Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, είχαν αναγνωρισμένη κομματική προϋπηρεσία

Γ.Χ.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:55 - 01 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.