ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουντουρά-Ελληνικά Υδατοδρόμια: Τα οφέλη για τον τουρισμό από τα υδροπλάνα

19:01 - 01 Απρ 2015 | Πολιτική
Κουντουρά-Ελληνικά Υδατοδρόμια: Τα οφέλη για τον τουρισμό από τα υδροπλάνα
Στο σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσουν τα υδροπλάνα στον τουρισμό επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τους εκπροσώπους της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι συνέργειες που θα έχουν τα υδροπλάνα με την κρουαζιέρα, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία παρουσιάζει ισχυρές ανοδικές τάσεις τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Ελλάδας. Τα υδροπλάνα θα μπορούν να εξυπηρετούν με περιηγητικές πτήσεις (sightseeing) τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, παρέχοντάς τους ένα μοναδικό τρόπο να δουν και να κρατήσουν στη μνήμη τους τα αξιοθέατα του προορισμού τους.

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με διεθνείς μελέτες και πολυετή στατιστικά στοιχεία, η λειτουργία των υδροπλάνων έχει βοηθήσει σημαντικότατα στην ανάπτυξη του τουρισμού σε χώρες με πολυνησιακό χαρακτήρα και κοντινές αποστάσεις (Μαλδίβες, Καραϊβική κ.λπ.), χαρακτηριστικά που παρουσιάζει και η Ελλάδα.

 

«Με τα υδροπλάνα ο τρόπος άφιξης των τουριστών στα νησιά θα διευρυνθεί και θα αναπτυχθεί, καθώς οι τουρίστες θα μπορούν να μετακινούνται γρηγορότερα και ασφαλέστερα προς τα μέρη των διακοπών τους αλλά και να αυξάνουν τις επιλογές τους σε επισκεψιμότητα προορισμών. Επίσης θα συμβάλει στην καλύτερη διασύνδεση των νησιών και την εξυπηρέτηση των κατοίκων, ενώ θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε η κ. Κουντουρά, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ”Ελληνικά Υδατοδρόμια” Τάσος Γκόβας σημείωσε πως «ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και χρειάζεται προσθήκες ”χρηστικών εργαλείων”, όπως τα υδροπλάνα, που με την ευελιξία τους θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και κατ’ επέκταση της οικονομίας των νησιών μας».

 

Στην αντιπροσωπεία της εταιρείας, εκτός του κ. Γκόβα, συμμετείχαν, επίσης, οι Ανδρέας Καροτσιέρης, Αντώνης Βασιλάκης, Φώτης Χατζηανδρώνης, Γιάννης Ξυγκάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:02 - 03 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.