ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθησαν οι καταληψίες της Πρυτανείας

09:01 - 17 Απρ 2015 | Πολιτική
Συνελήφθησαν οι καταληψίες της Πρυτανείας
Με έφοδο της Αστυνομίας μετά από εντολή του Εισαγγελέα, έληξε η κατάληψη της Πρυτανείας που διήρκησε 20 ημέρες.  Στο κτήριο εισέβαλαν 15 αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν 14 άτομα, επτά άνδρες και επτά γυναίκες. Η επιχείρηση διήρκησε λίγα λεπτά μόνο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Πραγματοποιείται έλεγχος για να διαπιστωθούν οι ζημιές που πραγματοποιήθηκαν στις αίθουσες.

Νωρίτερα, από τις 6 το απόγευμα, 1000 περίπου αντεξουσιαστές φορώντας κουκούλες και οπλισμένοι με καδρόνια και βόμβες μολότωφ, είχαν προκαλέσει επεισόδια, στήνοντας οδοφράγματα και καίγοντας κάδους απορριμάτων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί εξω από την πρυτανεία, συγκρούστηκαν με τους κουκουλοφόρους οι οποίοι κατέφυγαν στα Εξάρχεια. Οι κουκουλοφόροι είχαν κινηθεί ώς "αντιδιαδήλωση" στη διαδήλωση των 4.000 μεταλλωρύχων που είχαν έρθει στην Αθήνα με 80 πούλμαν από τη Μακεδονία προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό για να του παραδώσουν ψήφισμα προκειμένου να μην διακοπεί η επένδυση εξόρυξης χρυσού στην χαλκιδική από την εταιρία El Dorado Gold. Οι μεταλλωρύχοι δεν συνάντησαν τον Πρωθυπουργό ενώ δεν έγιναν δεκτοί ούτε από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης κ. Λαφαζάνη.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:50 - 17 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.