ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανέπαφη από την κατάληψη η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

19:29 - 17 Απρ 2015 | Πολιτική
Ανέπαφη από την κατάληψη η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ
Την ικανοποίησή τους για τη λήξη της κατάληψης στο ΕΚΠΑ, μετά την επέμβαση της αστυνομίας την Παρασκευή το πρωί, εξέφρασαν οι πρυτανικές αρχές, ενώ σύμφωνα με πηγές από την πρυτανεία, στο κτίριο δεν υπήρξαν καθόλου ζημιές, οπότε θα χρειαστεί μόνο να καθαριστεί ο χώρος από τα συνεργεία καθαρισμού.

Οι πρυτανικές αρχές, με ανακοίνωση που εξέδωσαν, ευχαρίστησαν την ελληνική κοινωνία και Πολιτεία για τη σταθερή στήριξή τους στις προσπάθειες αποκατάστασης της λειτουργίας της κατειλημμένης πρυτανείας, τονίζοντας ότι τώρα το κύριο μέλημα τους είναι, η επείγουσα επαναλειτουργία όλων των κεντρικών υπηρεσιών του Ιδρύματος, καθώς είναι εκείνες που επιτελούν «βασικό έργο στην κατοχύρωση και προώθηση του αγαθού της Δημόσιας Ανώτατης Παιδείας στη χώρα μας».

Το πρωί της Παρασκευής και μετά από 19 ημέρες κατάληψης, οι αστυνομικές δυνάμεις αποφάσισαν να δράσουν δυναμικά και μπήκε στο κτήριο της Πρυτανείας συλλαμβάνοντας τους καταληψίες.

Ομάδα των ΜΑΤ μπήκε στον προαύλιο χώρο και στη συνέχεια στον χώρο της κατάληψης, αφού πρώτα είχε δώσει διορία ενός τετάρτου στους καταληψίες.

Πυροσβέστες με ειδικό τροχό έκοψαν την εξωτερική πόρτα της Πρυτανείας για να μπορέσουν να μπουν μέσα περίπου 15 αστυνομικοί. Η επιχείρηση διήρκεσε λίγα λεπτά και τελικά προσήχθησαν 7 γυναίκες και 7 άντρες.

Από τους 14 συλληφθέντεw, ξεχωρίζει η περίπτωση του Πολύκαρπου Γεωργιάδη που είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη ως συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008, ενώ είχε ξανασυλληφθεί το 2012 και το 2014 για παραβίαση των περιοριστικών όρων αποφυλάκισής του.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:57 - 17 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.