ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Κοτζιά- Κέρι τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον

14:40 - 18 Απρ 2015 | Πολιτική
Συνάντηση Κοτζιά- Κέρι τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον
Για την Ουάσιγκτον αναχωρεί την  Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπου θα συναντήσει, τη Δευτέρα, τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου ο υπουργός πρόκειται να παραμείνει έως την Πέμπτη, προβλέπονται επίσης συναντήσεις με τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Σούζαν Ράις, και με ηγετικά μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο κ. Κοτζιάς επισκέπτεται την Ουάσιγκτον σε μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, καθώς η επίσκεψη και οι επαφές του έρχονται και ως συνέχεια των επαφών του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη -με αποτέλεσμα να τονιστεί και το γεωπολιτικό ζήτημα- αλλά και της συνόδου της ομάδας των Είκοσι, στο περιθώριο της οποίας πρωτοστάτησε το ζήτημα της Ελλάδας τις τελευταίες μέρες.

Κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί τη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-moon, και με τον Matthew Nimetz, τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί και με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Εξάλλου, κατά την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών και αμερικανό-εβραϊκών οργανώσεων, καθώς και με ηγετικά στελέχη των σημαντικότερων δεξαμενών σκέψης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:24 - 18 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.