ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογικά σενάρια φέρνει η διαπραγμάτευση

21:20 - 24 Απρ 2015 | Πολιτική
Εκλογικά σενάρια φέρνει η διαπραγμάτευση
Ζήτημα εκλογών, αν χρειαστεί να υπάρξει λαϊκή νομιμοποίηση μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές έθεσε ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, απαντώντας σε σχετικές αναφορές του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αφορμή στάθηκαν οι αναφορές των προέδρων του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, που κάλεσαν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και να εγκαταλείψει τις «απειλές» περί εκλογών ή δημοψηφίσματος.

«Μας έλεγαν ότι οι εκλογές θα διαλύσουν την οικονομία. Δεν έγινε. Τώρα λένε ξανά το ίδιο. Κάποιοι έχουν λόγο να τις φοβούνται. Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές» τόνισε και πρόσθεσε : «Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτιστεί στη γνώμη του λαού αυτό θα γίνει . Επιδιώκουμε συμβιβασμό. Αν αυτή η συμφωνία χρειαστεί νομιμοποίηση λαϊκή, εμείς δεν θα φοβηθούμε. Επί συμφωνίας όμως, όχι επί συζητήσεων».

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι από την παρούσα Βουλή δεν θα υπάρξει άλλο σχήμα κυβερνητικής συνεργασίας . «Κοιμούνται όρθιοι όσοι μιλούν για κυβερνήσεις συνεργασίας , άλλου προσανατολισμού σε αυτή τη Βουλή. Εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκαναν οι άλλοι μετά από τις Κάννες», τόνισε.

Αναφορά σε ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος έκανε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης: «Όσοι φαντασιώνονται ότι αυτή κυβέρνηση θα είναι παρένθεση και ότι θα είναι παρένθεση η προσπάθεια του λαού να σηκώσει κεφάλι, πλανώνται πλάνη οικτρά. Ο λαός έδωσε την απάντησή του. Και αν χρειαστεί, θα την δώσει ξανά».

Νωρίτερα ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση έκανε λόγο για αφελείς , που πιστεύουν ότι είναι οι εκλογές απειλή για τους δανειστές.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, τόνισε ότι με τέτοιες δηλώσεις το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση είναι να «φιτιλιάζει με αβεβαιότητα», το κλίμα και δήλωσε ότι το κόμμα του δεν φοβάται τις εκλογές.

«Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές καθώς κάθε μέρα γινόμαστε και πιο δυνατοί. Τους μόνους που φοβίζετε είναι η κοινωνία και ο τουρισμός» τόνισε και υποστήριξε ότι οι εκλογές θα σημάνουν την άτακτη τελική χρεοκοπία της χώρας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες τις αποτυχίας στους δανειστές και να μεταφέρει το βάρος της ευθύνης στις πλάτες του λαού με δημοψήφισμα ή εκλογές. «Τι δημοψήφισμα; Κάννες;» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος για να πετάξει το «καρφί» αναφορικά με την πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα – Παπανδρέου: « αυτά συζητά ο Τσίπρας με τους επισκέπτες του στο Μαξίμου».

Αναφορικά με τις εκλογές κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει « Θα πάτε σε εκλογές με τι πρόγραμμα; Αυτό της Θεσσαλονίκης; Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε πείτε το αλλά εξηγήσετε στο λαό τα ψέματά σας». Απευθυνόμενος δε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «υπάρχει ένας κλειστός κύκλος εξουσίας που έχει στο μυαλό του κάποιο σχέδιο το οποίο δεν το ξέρει ούτε το υπουργικό σχήμα ούτε η πλειοψηφία των βουλευτών. Υπάρχει ζήτημα αδιαφάνειας στο εσωτερικό σας γι αυτό σκεφτείτε τι ακριβώς συμβαίνει».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:49 - 24 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.