ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγές στο αθλητικό ν/σ για να αποφευχθεί το Grexit

17:04 - 27 Απρ 2015 | Πολιτική
Αλλαγές στο αθλητικό ν/σ για να αποφευχθεί το Grexit
Τροποποιήσεις στον νέο αθλητικό νόμο προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, τη Δευτέρα στη Βουλή που εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός σε αλλαγές και υπό το φόβο του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων, από τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

«Εμείς δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο. Μας ενδιαφέρει να βάλουμε τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας. Θα δείτε ότι η συζήτηση εκ μέρους του υπουργείου θα είναι καλόπιστη. Ήδη, εμείς από τις προτάσεις φορέων και διεθνών οργανισμών έχουμε υπ' όψιν να ανακοινώσουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και προσθήκες» δήλωσε ο κ. Κοντονής.

Οι αλλαγές, όποιες κι αν είναι αυτές, θα κατατεθούν στη Βουλή μετά τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 29 Απριλίου με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Από τα παραπάνω είναι πλέον ορατό πως δεν υπάρχει διάθεση για ρήξη με την UEFA και τη FIFA για το περίφημο νομοσχέδιο και όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της πολιτείας, της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA.
Υπενθυμίζεται ότι η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί έως το τέλος αυτής της εβδομάδας και ακολούθως το αθλητικό νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, στις αρχές (4-5) Μαΐου.

Ωστόσο και παρά τις εξηγήσεις του κ. Κοντονή, η Νέα Δημοκρατία, διά του εισηγητή της, Κώστα Κουκουδήμου, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, για να μην υπάρξει αθλητικό Grexit και καταρρεύσει η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα».

Αντίστοιχες ήταν οι επιφυλάξεις και οι ενστάσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ το συγκεβερνών κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τάχθηκαν κατά των βασικών αρχών του νομοσχεδίου.

Μάλιστα, ο βουλευτής των Αν.Ελ. , Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, τόνισε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το αθλητικό νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ένα Grexit του ποδοσφαίρου είναι πιο ισχυρό από αυτό της οικονομίας. Θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία. Ο Κοντονής προσπαθεί να σπάσει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά δεν μας λέει με τι θα το αντικατασταθεί. Από τους ΑΝ.ΕΛ. δεν νομίζω ότι μπορεί να ψηφιστεί. Διαφωνούμε, ναι. Το θέμα θα πάει σε αντιπαράθεση. Δεν μπορείς να καταργείς κάτι χωρίς να υπάρχει πρόταση», δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.