ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερος γύρος με Γιούνκερ το μεσημέρι- Βούληση για λύση από Μέρκελ & Ολάντ

02:25 - 22 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Δεύτερος γύρος με Γιούνκερ το μεσημέρι- Βούληση για λύση από Μέρκελ & Ολάντ
Συνεχίζει τις επαφές του στη Ρίγα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τα βλέμματα όλων να είναι σήμερα στραμμένα στη συνάντησή του με με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14.30 το μεσημέρι.

Τη βούλησή τους να συνδράμουν, ακόμα και με προσωπικές ενέργειες αν χρειστεί, ώστε να βρεθεί λύση, εξέφρασαν στον Αλέξη Τσίπρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου δυόμιση ώρες, οι τρεις ηγέτες συμφωνήσαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και εστίασαν την προσοχή τους στα εναπομείναντα θέματα και στην ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Η συζήτηση αφορούσε και στους όρους της συμφωνίας για την επόμενη μέρα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τέθηκε στο τραπέζι και ένα ισχυρό επενδυτικό σχέδιο για την προώθηση της ανάπτυξης.

Πριν από όλα αυτά όμως  Μέρκελ και Ολάντ τόνισαν στον Πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν  οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων και  οι τρεις θεσμοί να ανάψουν το «πράσινο φως» για συμφωνία.

Όπως εκτιμούσαν πηγές της κυβέρνησης, «είμαστε κοντά σε συμφωνία, όμως, συνεχίζονται οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων στο Brussels Group".

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Ζάιμπερτ, η συζήτηση Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρα εστιάστηκε στην επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι συζητήσεις έγιναν σε καλό κλίμα και οι τρεις ηγέτες θα είναι σε συνεχή επαφή, ενώ υπογράμμισε πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της θα συνεχιστούν, κρίνοντας πως μέχρι στιγμής έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:15 - 22 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.