ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαφάζανης: Συμφωνία μόνο αν είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας

15:52 - 22 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Λαφάζανης: Συμφωνία μόνο αν είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας
Προειδοποιητικές  βολές  για το περιεχόμενο της επιδιωκόμενης συμφωνίας, έστειλε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης,  μιλώντας στην Βουλή.

«Η συμφωνία που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις θα προκύψει στο βαθμό που θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας. Μόνο μια τέτοια συμφωνία θα δεχθεί η κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ξεκαθαρίζοντας εμφατικά, πως δεν θα δεχθεί συμφωνία που θα βάζει στο ψυγείο και στο περιθώριο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

«Ισχύουν απολύτως όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και εξαγγελίες. Οι διαπραγματεύσεις που κάνουμε είναι γιατί δεν θέλουμε να παραδοθούμε και θέλουμε μία συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα μας που θα κρατήσει όρθια τη χώρα και το λαό να ξεφύγει από την κρίση», τόνισε.

Με τον τρόπο αυτό, ο υπουργός απάντησε εμμέσως και στο ερώτημα που του έθεσε νωρίτερα ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος για το αν ισχύουν οι αυξήσεις κατά 1% των τιμολογίων της ΔΕΗ όπως υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ κάλεσε τον υπουργό να πάρει θέση και για την επιστολή της επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Ανταγωνισμού με την οποία ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να λύσει ζητήματα μονοπωλίου στην αγορά της ενέργειας.

«Μπορεί να κάνει ό,τι δηλώσεις θέλει η κοινοτική επίτροπος αλλά δεν είναι σωστό με βάση αυτές να κρίνεται η πολιτική της κυβέρνησης» απάντησε ο κ. Λαφαζάνης για να επισημάνει σε άλλο σημείο πως «Υπάρχουν ακραίες νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις στην ΕΕ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τις ακολουθήσουμε. Αυτά δεν τα δεχόμαστε και δεν θα τα εφαρμόσουμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.