ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νόμου Μπαλτά

22:15 - 27 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νόμου Μπαλτά
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του νόμου Μπαλτά για την Παιδεία προσέφυγε γονέας, κρίνοντας ότι ο τρόπος εισαγωγής μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία , που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικός.

Ο γονέας μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, θεωρεί πως ο νέος νόμος είναι αντίθετος στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, αλλά και στο συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Όπως υποστηρίζει, το νέο νομοθετικό καθεστώς στερεί στο παιδί του τη δυνατότητα συμμετοχής του στις διαδικασίες επιλογής σε Πειραματικό Γυμνάσιο, καθώς συμμετέχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή του σε Πρότυπο Γυμνάσιο.

Και αυτό γιατί με το νέο νόμο διαχωρίζονται πλέον τα Πρότυπα από τα Πειραματικά Γυμνάσια σε δύο ξεχωριστούς και διακριτούς τύπους σχολείων, σε αντίθεση με το παλαιότερο καθεστώς που ήθελε ενοποιημένα τα δύο αυτά σχολεία.

Με αυτό τον τρόπο όμως κατά τον προσφεύγοντα υπάρχει κίνδυνος από το τυχαίο γεγονός της επιλογής ενός από τα τέσσερα Πρότυπα Γυμνάσια της Αττικής, να μην εισαχθεί σε κάποιο από αυτά, αλλά να εισαχθεί κάποιος άλλος με χαμηλότερη από την δική του βαθμολογία κατά παράβαση κάθε έννοιας αξιοκρατίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:44 - 27 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.