ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η…ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή τη Συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου

09:16 - 29 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Η…ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή τη Συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου
Με θεσμικά παράδοξο και ασυνήθιστο τρόπο και από την έμμεση οδό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή το κείμενο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Το κείμενο της συμφωνίας με τα όλα τα συνοδευτικά έγγραφα και νομικά κείμενα κατατέθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια και διανεμήθηκε στα μέλη της από το Προεδρείο.

Έστω και έτσι, είναι η πρώτη φορά που το κείμενο βλέπει το φως της δημοσιότητας και όπως σχολίασαν στην αντιπολίτευση, η υπογραφείσα σύμβαση από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη παραπέμπει ρητά σε νέο Μνημόνιο, διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και υπάγεται στη δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, εκπρόσωπος του κόμματος στην Εξεταστική πρότεινε να συζητηθεί «εδώ και τώρα» η σύμβαση, πρόταση με την οποία συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι των ΑΝ.ΕΛ, του Ποταμιού και της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν το αίτημα, συνιστώντας να αναμένει η Επιτροπή το επίσημο κείμενο από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση ο κ. Λοβέρδος ανέφερε:

«Μας διανεμήθηκε και η τρίτη παράταση του μνημονίου, της 20ης Φεβρουαρίου 2015, την οποία συνυπέγραψε και η Ελληνική Δημοκρατία, represented by Yanis Varoufakis!!! Τι τραγωδία να διαβάζεις για την ισχύ του Δικαίου του Λουξεμβούργου, αλλά και του αγγλικού Δικαίου, ή για τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για το σύννομον της υπογραφής του υπουργού αυτού, που για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε, η ίδια ακριβώς, "προκατασκευαζόμενη" γνωμοδότηση κλπ, κλπ, κλπ…». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.