ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδού οι διαβόητοι "ληστές του Διστόμου"- Ετοίμαζαν νέο "χτύπημα"

12:18 - 30 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Ιδού οι διαβόητοι "ληστές του Διστόμου"- Ετοίμαζαν νέο "χτύπημα"
Ετοιμοι να «χτυπήσουν» ξανά ήταν οι δύο καταζητούμενοι ληστές που συνελήφθησαν την Παρασκευή κατά την επιχείρηση στη Νέα Αγχίαλο και ο ένας που αυτοκτόνησε προκειμένου να μην παραδοθεί.

Οι τρεις καταζητούμενοι, ο ένας εκ των οποίων έπεσε νεκρός και οι άλλοι δύο συνελήφθησαν κατά την σημερινή μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ στην Αγχίαλο Βόλου, έχουν χαρακτηριστεί ως οι “ληστές του Διστόμου”. Κατηγορούνται ότι λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας στις 22 Αυγούστου 2014, με λεία 300.000 ευρώ και πως κράτησαν όμηρο τον ταμία της τράπεζας μέχρι να επιβιβαστούν σε φουσκωτό ταχύπλοο και να διαφύγουν.

Ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, που εργαζόταν ως κηπουρός στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2002 ως μέλος πενταμελούς συμμορίας, κατηγορούμενος ότι συμμετείχε σε πέντε ληστείες τραπεζών στην Παλλήνη και στην Αγία Παρασκευή, με συνολική λεία περίπου 100.000 ευρώ. Παράλληλα, ο Γ. Πετρακάκος, μαζί με συγγενή δικαστικού, είχαν κατηγορηθεί για μια ληστεία ταχυφαγείου και ενός περιπτέρου στην Αγία Παρασκευή, με λεία 160 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 36χρονος κακοποιός έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας από τους δράστες ληστειών σε Ακράτα και Μέθανα, ενώ είχε συμμετάσχει σε ορισμένες από τις εννέα ένοπλες ληστείες τραπεζών που έγιναν από τον Μάιο του 2012 έως και αυτή του Διστόμου Βοιωτίας, στις 22 Αυγούστου 2014. Στις περισσότερες από αυτές τις ληστείες είχαν συμμετοχή ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο Σπύρος Δραβίλας και ο Νίκος Μαζιώτης - σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία.

Επίσης, ο Πετρακάκος το 2006 είχε κλέψει δύο αυτοκίνητα, από την Ανάληψη Θεσσαλονίκης, ένα εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, την οποία είχε οργανώσει και πραγματοποιήσει ο επικηρυγμένος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας.

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ)

O 34χρονος Σπύρος Δραβίλας, ο αποκαλούμενος “καρφάκιας”, συμμετείχε σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην πρώτη απόδραση των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάϊ, με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, τον Ιούνιο του 2006. Ο Δραβίλας ήταν δραπέτης από τον Ιούνιο του 2013, οπότε και παραβίασε την άδεια που του χορηγήθηκε από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείτο. Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Δραβίλας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας, επειδή δεν του χορηγούσαν άδεια.

Ο Δραβίλας ήταν δραπέτης από τον Ιούνιο του 2013, οπότε και παραβίασε την άδεια που του χορηγήθηκε από τις φυλακές Δομοκού

Ο 44χρονος Σπύρος Χριστοδούλου, απασχόλησε για πρώτη φορά την Αστυνομία τον Ιούνιο του 1995, όταν είχε κατηγορηθεί για τη συμμετοχή του στη μεγάλη ληστεία του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, όπου η συμμορία είχε δολοφονήσει τον ταμία του νοσοκομείου. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2001 είχε πάρει μονοήμερη άδεια από τις φυλακές Kορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή 16 ετών για υποθέσεις ληστειών και εκβιασμών, αλλά δεν επέστρεψε. Τον Οκτώβριο του 2001 συνελήφθη στα διόδια Aφιδνών έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς, ενώ κατά την κράτησή του στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε μαζί με τον Ελληνοαμερικανό κακοποιό Πίτερ Σέντομ, τον Αλβανό κρατούμενο Κονσταντίν Πόπα, τον οποίο θεωρούσαν ότι ήταν “καταδότης της ΕΛ.ΑΣ”.

Ο 44χρονος Σπύρος Χριστοδούλου απασχόλησε για πρώτη φορά την Αστυνομία τον Ιούνιο του 1995

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Χριστοδούλου, μαζί με τρεις συνεργούς του που κρατούσαν καλάσνικοφ και άλλα όπλα, λήστεψε το 2011 υποκαταστήματα τραπεζών στον Γαλατά, στο Κρανίδι και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας, με λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ετοίμαζαν νέο χτύπημα;

Ολα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα ήταν στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας για μία ακόμη ληστεία σε τράπεζα. Μάλιστα, κατά την παρακολούθηση των ληστών, πριν από την επέμβαση, διαπιστώθηκε ότι ένας εξ αυτών έκανε κατόπτευση τράπεζας σε χωριό της Λάρισας, που θεωρείται ότι ήταν ο επόμενος στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega. Τελικά όμως, συνελήφθησαν ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ενώ αυτοκτόνησε για να μην πέσει στα χέρια των αρχών ο Σπύρος Δραβίλας.

Καλάσνικοφ και Jaguar
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., στο σπίτι στη Νέα Αγχίαλο βρέθηκαν όπλα και κλεμμένα αυτοκίνητα, ανάμεσά τους μάλιστα και μία Jaguar!

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 3 καλάσνικοφ, 4 πιστόλια και 4 κάλικες, ενώ στην αυλή ήταν τρία κλεμμένα αυτοκίνητα, ένα VW PASSAT CC, ένα JAGUAR X-TYPE και ένα NISSAN NAVARA.

Τα όπλα αλλά και τα αυτοκίνητα θα εξεταστούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε ποια «χτυπήματα». Παράλληλα, οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν εξονυχιστικά το σπίτι, ψάχνοντας αποτυπώματα και DNΑ που ίσως οδηγήσουν σε άλλους ασύλληπτους κακοποιούς.

Το είχαν νοικιάσει με ψεύτικα στοιχεία

Οι καταζητούμενοι είχαν νοικιάσει το συγκεκριμένο σπίτι στη Νέα Αγχίαλο πριν από οχτώ μήνες, με ψεύτικα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega. Το τελευταίο δίμηνο, οι κάτοικοι έβλεπαν κινητικότητα έξω από αυτό, με αυτοκίνητα να πηγαινοέρχονται, αλλά τα παράθυρα έμεναν ερμητικά κλειστά, ενώ εκείνοι που διέμεναν σε αυτό απέφευγαν τις επαφές με τους ντόπιους.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:07 - 30 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.