ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποίηση στο Μαξίμου για την πορεία των συζητήσεων

17:37 - 30 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Ικανοποίηση στο Μαξίμου για την πορεία των συζητήσεων
Η αιφνίδια αλλαγής κλίματος στις τεχνικές συζητήσεις που διεξάγονται στις Βρυξελλες επαναφερουν την αισιοδοξία στην ελληνικη κυβερνηση για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα. Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές επιμένουν να μιλούν ακόμη και για συμφωνία την Κυριακή.

Να σημειωθεί πως το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α. ενώ το απόγευμα συνεδριάζουν τα στελέχη του Brussels Group.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές, δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή, ενώ κοινοτικές πηγές εκτιμούσαν σήμερα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως τηρούν στάση αναμονής και επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση, επισημαίνοντας παντως οτι έχουν μιλησει απο τα μεσα της περασμένης εβδομάδας για την προοπτική οριστικής σύγκλισης με τους εταίρους το συντομότερο. Συνιστούν ωστόσο ακομα και τωρα ψυχραιμία, τονίζοντας ότι πρεπει να αναμένουμε την ολοκλήρωση της προσπάθειας πριν ειπωθεί οτιδήποτε επίσημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:12 - 30 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.