ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παππάς: Η κυβέρνηση θα παραιτηθεί με το ΝΑΙ

22:22 - 29 Ιουν 2015 | Πολιτική
Παππάς: Η κυβέρνηση θα παραιτηθεί με το ΝΑΙ
Την επιλογή της κυβέρνησης να παραιτηθεί εφόσον στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής υπερισχύσει το «ΝΑΙ» επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Παππάς. «Ο υποφαινόμενος και η κυβέρνηση δεν εξελέγησαν για να εφαρμόσουν μνημόνια», ανέφερε μιλώντας στο Mega. «Κανείς δεν μπορεί να κινδυνολογεί μπροστά σε μια δημοκρατική διαδικασία», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε τους δανειστές ότι ψεύδονται, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι με το «όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, η Ελλάδα θα έχει μια καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές.

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τους εταίρους αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχτεί ότι προϋπόθεση για συζήτηση είναι η ακύρωση του δημοψηφίσματος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο λαός αντιμετωπίζει με υποδειγματική ψυχραιμία τη δυσκολία που κάποιοι επέλεξαν να προκαλέσουν και διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα.

Αναφερθείς στην κατάσταση που επικρατεί στο τραπεζικό σύστημα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη αλλά κατηγόρησε για «θεσμικό εκτροχιασμό» το Eurogroup. «Ήταν ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσουμε τη φερεγγυότητα των τραπεζών», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η επιβολή Capital controls ήταν η μοναδική επιλογή, προκειμένου να είναι εγγυημένες οι καταθέσεις των πολιτών.

Ο κ. Παππάς, προέβλεψε ότι καθώς περνούν οι μέρες θα πληθαίνουν οι φωνές οι οποίες θα συμβάλουν στο να αποφευχθούν τα ακραία σενάρια, ενώ κατηγόρησε για τρομολαγνεία συγκεκριμένα κέντρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.