ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελπίδες για συμφωνία... στο παρά πέντε

11:52 - 30 Ιουν 2015 | Πολιτική
Ελπίδες για συμφωνία... στο παρά πέντε
Πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις και επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές αναμένεται από στιγμή σε στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε πρόταση από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για αποδοχή της πρότασης των Θεσμών με μία αλλαγή στο κείμενό τους, αλλά ο πρωθυπουργός την απέρριψε, εμμένοντας στην απόφαση για δημοψήφισμα.

Ωστόσο, η απόφαση του πρωθυπουργού αυτή φαίνεται να αλλάζει, υπό το βάρος των εικόνων για από τις ουρές των συνταξιούχων στα ΑΤΜ, τις εισηγήσεις υπουργών και στενών συνεργατών του, την ασφυξία που έχει δημιουργηθεί στην αγορά από το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά και την πίεση που έχει δημιουργηθεί από την εκπνοή του ελληνικού προγράμματος τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συσκέψεις είναι συνεχείς στο Μέγαρο Μαξίμου, από νωρίς το πρωί της Τρίτης, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για κινητικότητα για συμφωνία την τελευταία στιγμή.

Μάλιστα, φαίνεται ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και ο κ. Σπύρος Σαγιάς, τονίζουν στον πρωθυπουργό ότι όσο πιο γρήγορα αλλάξει τακτική, τόσο θα περιορίσει τις πολιτικές απώλειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου έχει ήδη διαμηνύσει στις Βρυξέλλες ότι αξιολογεί εκ νέου τη χθεσινή, ύστατη πρόταση του Προέδρου της Κομισιόν.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 30 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.