ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοχάρης: Στο Μαξίμου επεξεργάζονται σχέδιο για δραχμή

12:48 - 30 Ιουν 2015 | Πολιτική
Θεοχάρης: Στο Μαξίμου επεξεργάζονται σχέδιο για δραχμή
Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία που έκανε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος υποστήριξε ότι «στο Μέγαρο Μαξίμου δουλεύει Ομάδα Εργασίας με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το σχέδιο της επόμενης μέρας προς τη δραχμή. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρωθούν με χαρτάκια. Οι αγρότες με το όχι δεν θα δουν επιδότηση.

Κυβερνητικοί κύκλοι πάντως, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του, τόνισαν ότι «η σημερινή δήλωση του κ. Θεοχάρη, εκτός από σενάριο επιστημονικής φαντασίας,  αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, πόσο μάλλον όταν είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος το οποίο ευαγγελίζεται την “ευθύνη”. Ντροπή και τίποτα άλλο»

Ο κ. Θεοχάρης στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι «από σήμερα το βράδυ αλλάζουν τα πράγματα στη χώρα, καθώς με το όχι θα μείνουν στον κόσμο τα δάνεια και θα χαθούν οι καταθέσεις».

Εκτός όμως από την δριμεία κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση και για τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών και την τοποθέτηση υπηρεσιακού υπουργού, επέκρινε και την πλευρά των πιστωτών.

«Υπάρχουν και τα λάθη της Ευρώπης που μας έφεραν εδώ που είμαστε. Αλλά η Ευρώπη με τα λάθη και τις ιδεοληψίες της αλλάζει από μέσα, αλλάζει όταν είσαι ισότιμος. Εσείς καταφέρατε να μην σας κατανοεί ο Ρέντζι, αριστερός Πρωθυπουργός. Ακόμη και η Guardian, η εφημερίδα σημαία της αριστεράς στην Ευρώπη, γράφει, ότι το όχι ισοδυναμεί με έξοδο» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν υπάρχει διέξοδος ο βουλευτής του Ποταμιού, ήταν αισιόδοξος.

«Ο λαός πρέπει να γνωρίζει πως υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Η ανάληψη των δανείων από τον ESM με περίοδο χάριτος κατά την οποία δεν θα πληρώνονται ούτε τόκοι ούτε χρεολύσια. Με πραγματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, όχι το κομματικό κράτος που θέλει να εγκαθιδρύσει η Κυβέρνηση.

Με επαγγελματική δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη» είπε μεταξύ άλλων, αλλά όπως πρόσθεσε «χρειάζεται να αλλάξει και η Οικονομική Διακυβέρνηση της Ε.Ε., που ακολουθεί λανθασμένο μοντέλο σύγκλησης, Χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία με χώρο για τις φωνές των μικρότερων χωρών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.