ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργοί και στελέχη πιέζουν τον Τσίπρα για συμφωνία

15:05 - 30 Ιουν 2015 | Πολιτική
Υπουργοί και στελέχη πιέζουν τον Τσίπρα για συμφωνία
Καθώς τα λεφτά στα ΑΤΜ τελειώνουν και ο κίνδυνος άτακτης χροεκοπίας και εξόδου από την Ευρώπη είναι πλέον ορατός, πολλά κυβερνητικά στελέχη πιέζουν τον Πρωθυπουργό να βρεί διέξοδο με συμφωνία και να αποφύγει το δημοψήφισμα. Από την άλλη μεριά, άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της αριστερής πτέρυγας τον πιέζουν να αγνοήσει τις προτάσεις των ευρωπαίων και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

 Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης έχει ανοίξει γραμμή επικοινωνίας με κοινοτικούς παράγοντες και προσπαθεί να βρεθεί μια λύση, ενώ και άλλοι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να πείσουν τον πρωθυπουργό να αποφύγει την ολοκληρωτική ρήξη η οποία πλέον είναι ορατή. 

Πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα ΒΗΜΑ αναφέρουν οτι ο Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπ. Σαγιάς έχει δηλώσει οτι θα παραιτηθεί αν δεν υπάρξει αλλαγή της στάσης της κυβένρησης. Πιέσεις να δεχτεί τη συμφωνία ασκούνται και απο τον υπουργό Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ι. Πανούση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των υπουργών για αξιολόγηση των νέων προτάσεων Γιούνκερ, οι οποίες αρχικά απορρίφθηκαν, ενώ οι επαφές με τους Ευρωπαίους συνχίζονται.

Πάντως σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους το χρήμα από τις τράπεζες στερεύει και υπάρχουν σκέψεις για επιβολή ορίου αναλήψεων μέχρι 20 ευρώ προκειμένου να φτάσουν τα χ΄ρηματα μέχρι την Κυριακή. Οι συντάξεις δεν έχουν καταβληθεί ακόμη, ενώ το ΙΚΑ ενημέρωσε οτι δεν θα πληρωθούν τώρα οι συντάξεις του ΤΑΠ - ΟΤΕ. Ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε τη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των υπολοίπων των ρευστών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να καλύψει επείγουσες ανάγκες που θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Πάντως σήμερα ακυρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που είχε ανακοινωθεί το πρωί από τον γαβριήλ Σακκελαρίδη, ενώ ακυρώθηκαν και οι συναντήσεις που είχε προγραμματίσει ο πρωθυπουργός με τις παραγωγικές τάξεις.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.