ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοψήφισμα: «ΝΑΙ» από τους πολιτικούς μηχανικούς

13:06 - 03 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Δημοψήφισμα: «ΝΑΙ» από τους πολιτικούς μηχανικούς
Υπέρ του “NAI” τάσσεται ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ) χαρακτηρίζοντας την επιλογή μονόδρομο για την χώρα. Υποστηρίζουν δε, ότι το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα είναι ελλιπές.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει:

«Προφανώς τα μέλη του ΔΣ έχουμε πολλές απόψεις για το θέμα και ποικίλες ερμηνείες για το ερώτημα. Παρ’ όλα αυτά, η μεγάλη πλειονότητα των μελών του ΔΣ συγκλίνει στην Υποστήριξη θετικής γνώμης - όχι ευχάριστα, όχι πανηγυρικά αλλά - για να διασφαλίσουμε το μή χείρον.»

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι οι κατασκευές αποτελούν διεθνώς έναν απ’ τους βασικούς τομείς των προηγμένων οικονομικά χωρών και συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη.

Η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων οδηγεί σε:

  •  «Τιμωρία» του κλάδου των κατασκευών.
  •  Μέγιστη συρρίκνωση του τομέα της Οικονομίας.
  •  Πλήρη παύση εργασιών.

Σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία του ΙΟΒΕ τα έργα των πολιτικών μηχανικών δημιουργούν τις απαραίτητες δομές για να υπάρξει προοπτική διάρρηξης του φαύλου κύκλου χρέους. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας πρακτικά εκμηδένισε τη δυνατότητα κρατικής χρηματοδότησης των απαραίτητων για την εκκίνηση της Ανάπτυξης Έργων. Δεν φαίνεται άλλη δυνατότητα χρηματοδότησης αυτών των έργων εκτός των ευρωπαϊκών κοινοτικών πόρων και των Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ) υπαινίσσεται ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ελλιπές. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι:

«Το βραχυπρόθεσμο και μεσομακροπρόθεσμο συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας συνδέεται με την ιδιότητα του μέλους της Ευρωζώνης αφού η εισαγωγή νέου νομίσματος τη στιγμή που η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης θα αποτελούσε οδυνηρή διαδικασία.»

Κλείνοντας ο ΣΠΜΕ αναφέρει ότι:

  • Η ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη.
  • Η διακινδύνευση (το ρίσκο) οικονομικής ασφυξίας είναι τεράστια.
  • Δεν υπάρχουν ανοχές για πειραματισμούς με καταστροφικά αποτελέσματα.
  • Αν δεν συνεχιστούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις, οδεύουμε με βεβαιότητα σε αύξηση της Φτώχειας, αύξηση της Ανεργίας, διακοπή λειτουργίας και των υπολοίπων επιχειρήσεων και τελικώς δύσκολη επιβίωση των νοικοκυριών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.