ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Spiegel: Ο Τσίπρας βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος του

09:38 - 07 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Spiegel: Ο Τσίπρας βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος του
Για «παράδοξο» κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε ό, τι αναφορά την εκτεταμένη δημοτικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, το περιοδικό αναφέρει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο «απόγειο της ισχύος» του παρά το γεγονός ότι τα χρήματα στις τράπεζες ολοένα και λιγοστεύουν.

Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι το ελληνικό δημοψήφισμα ήταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός λειτούργησε ως αληθινός ηγέτης και όχι απλά ως πρόεδρος ενός αριστερού ριζοσπαστικού κόμματος.

«Πρόκειται για μια περίεργη κατάσταση: τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες τελειώνουν και παρόλα αυτά ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος του. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, στο οποίο το 61,3% των Ελλήνων συμφώνησε με την πορεία που έχει επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας, τον ενίσχυσε», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Spiegel χαρακτηρίζει θετική την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απομακρύνει τον Γιάνη Βαρουφάκη από τη θέση του υπουργού Οικονομικών και το τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντικαθιστώντας τον με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ήτοι έναν άνθρωπο που έχει καλές σχέσεις με την Ευρώπη.

Επιπρόσθετα το περιοδικό αναφέρει ότι η παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει στον Έλληνα πρωθυπουργό τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί πιο αποτελεσματικά με το σύνολο των αντιπολιτευόμενων κόμματων, τα οποία μάλιστα παρουσιάζουν την πρόθεση για συνεργασία. Αυτό χαρακτηριστικά διαφαίνεται από το χθεσινό συμβούλιο των πολίτικων αρχηγών που διεξήχθη παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας.

Κλείνοντας το γερμανικό περιοδικό, επισημαίνει ότι η «χαρά» του Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ πιθανό να μην διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και να διακοπεί απότομα, καθώς όλα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν οι Ευρωπαίοι πιστωτές την ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.