ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού;

12:21 - 07 Ιουλ 2015 | Πολιτική
ΝΔ: Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού;
Σε μια περίοδο γενικής και πολιτικής αβεβαιότητας στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξης με ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό, καθώς διετέλεσε Γραμματέας τα καλά χρόνια της ανόδου στην εξουσία, αλλά και με γέφυρες στο Καραμανλικό και στο Φιλελεύθερο στρατόπεδο.

Με δεδομένη την ισχύ του στο κόμμα, αλλά και το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς διάκειται φιλικά απέναντί του καθώς τον έχρισε και υπεύθυνο για τη μετάβαση, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν αποκλείεται να παραμείνει ή και να λάβει θέση στην εκκίνηση για τη νέα ηγεσία. Εάν μάλιστα αναζητήσει, έστω και προσωρινή, δημοκρατική νομιμοποίηση μέσα από μια διαδικασία έγκρισης της παρουσίας του στο θώκο από την κοινοβουλευτική ομάδα, πολλοί θεωρούν ότι δε θα είναι και τόσο πρόσκαιρη η παρουσία του. Ήδη σχετικά σχόλια ακούγονται στους διαδρόμους της Συγγρού μαζί με τη σχετική γκρίνια για την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να μην ανοίξει αυτόματα τη διαδικασία εκλογής το προέδρου από τη βάση.

«Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», όπως λέει και η λαϊκή ρήση. Ταιριάζει γάντι στη Νέα Δημοκρατία, καθώς μάλιστα και η χώρα δεν προβλέπεται να ηρεμήσει και το υπόλοιπο διάστημα. Οψόμεθα λοιπόν.

Να σημειωθεί ότι στις 5 το απόγευμα της Τρίτης συνεδριάζει στη Βουλή το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον κ. Μεϊμαράκη, με διευρυμένη σύνθεση και με τη συμμετοχή των συντονιστών των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής (ΟΔΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης θα παρουσιάσει κωδικοποιημένα τις θέσεις του, αλλά και θα ενημερώσει για τα όσα έγιναν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Παράλληλα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να συγκαλέσει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ώστε να επικυρωθεί από τους βουλευτές η επιλογή του κ. Σαμαρά για την προσωρινή διαδοχή του από τον ίδιο.

Ως χρονικό όριο για την εκλογή του διαδόχου του κ. Σαμαρά έχει τεθεί ο προσεχής Νοέμβριος, ώστε να δοθεί χρόνος στους υποψηφίους και -κυρίως- να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της διαπραγμάτευσης και να έχει επιστρέψει το ήρεμο κλίμα στην κοινωνία.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.