ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ

19:21 - 07 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ 1
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) στις Βρυξέλλες, μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Προσερχόμενη στην συνάντηση η κυρία Μέρκελ δήλωσε: «Μετά από το σαφές "όχι" στο ελληνικό δημοψήφισμα δεν υπάρχουν ακόμη οι βάσεις για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, αλλά πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Αλληλεγγύη και υπευθυνότητα πάνε μαζί. Θα διαβουλευθούμε τώρα στο Συμβούλιο πώς θα προχωρήσουμε. Δεν πρόκειται πια για βδομάδες, αλλά για λίγες μέρες που έχουμε στη διάθεσή μας. θα ακούσουμε τώρα τι θα μας πει ο Έλληνας πρωθυπουργός».

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Όπως ο ίδιος τόνισε: «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Περιμένουμε να μας καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις και θα δούμε το βράδυ. Απαιτείται υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και άμεση βοήθεια στην Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι. Υπάρχουν προτάσεις που συζητήθηκαν στο Eurogroup. Αυτή τη στιγμή μιλούμε για ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα διότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις.»

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Μπάρακ Ομπάμα και του εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί μία βραχυπρόθεσμη λύση.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:33 - 07 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.