ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Σύντομη γέφυρα τώρα ώστε να πάμε σε αποδεκτή συμφωνία

20:35 - 07 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Μαξίμου: Σύντομη γέφυρα τώρα ώστε να πάμε σε αποδεκτή συμφωνία
Στην αυριανή συνάντηση η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να παρουσιάσει το πεδίο συγκλίσεων που διαμορφώνεται με τους εταίρους, επιδιώκοντας ρύθμιση μέχρι τέλους του μήνα, προκειμένου να αποκατασταθούν συνθήκες λειτουργικής ομαλότητας στην αγορά και να ξανανοίξουν οι Τράπεζες.

Όλα αυτά, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, χωρίς το Μαξίμου να αποκλείει τίποτε και με το βλέμμα στραμμένο σε μια βραχύβια συμφωνία που θα βγάλει τη χώρα από τη σημερινά αδιέξοδα μέχρι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, όπως τονίζουν για τη «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία».

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ένα τρίτο Μνημόνιο, που αυτή τη φορά, θα έχει δικλείδες ανάπτυξης και ρητές διαβεβαιώσεις για τη ρύθμιση του χρέους μεταξύ άλλων, που θα εξασφαλίζει την αποδοχή της Βουλής.

Σε άτυπη ενημέρωση που έδωσαν σε κοινή χρήση, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν τα εξής:

1. Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει αύριο το «κοινό έδαφος» για μια βιώσιμη συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.

2. Στην τετραμερή [Τσίπρας, Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ] συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

3. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν «ακούμε» και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η «μεγάλη βιώσιμη συμφωνία».

4. Αύριο συνέρχεται, με teleconference, το Eurogroup προκειμένου να εξετάσει το «κοινό έδαφος».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:08 - 07 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.