ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Plan B-Βαρουφάκης: Στη Βουλή η δικογραφία-Αποφασίζουν οι «300»

10:50 - 28 Ιουλ 2015 | Πολιτική
Plan B-Βαρουφάκης: Στη Βουλή η δικογραφία-Αποφασίζουν οι «300»
Στο ελληνικό κοινοβούλιο ρίχνει το... μπαλάκι η ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στα έγγραφα περιλαμβάνεται μηνυτηρία αναφορά που αφορά αποκλειστικά και μόνο τις ενέργειες και τις πράξεις του κ. Βαρουφάκη ως προς το σχέδιο «plan B» καθώς και τις δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών από τον πρόεδρο της Τελείας, Απόστολο Γκλέτσο και από δικηγόρο των Αθηνών.

Έτσι, οι εισαγγελείς εξερχόμενοι από το νομικό αδιέξοδο που είχαν περιέλθει διαβίβασαν αμελλητί - σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών - την επίμαχη νέα μηνυτήρια αναφορά στην Βουλή για να αποφασίσει εκείνη εάν θα παραπέμψει ή όχι τον κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η ποινική τύχη του κ. Βαρουφάκη περνάει πλέον στα χέρια των 300 συναδέλφων του στη Βουλή, ενώ οι συνεργάτες του, μη πολιτικά πρόσωπα, που συνέβαλαν στην ιδέα της ολοκλήρωσης του σχεδίου «plan B» του τέως υπουργού Οικονομικών, βρίσκονται τόσο προ των ποινικών όσο και προ των πειθαρικών τους ευθυνών.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας μαραθώνια σύσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο γραφείο της Εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη για τα επίμαχα δημοσιεύματα για τις ενέργειες του κ. Βαρουφάκη ως προς το σχέδιο «plan B».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 28 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.