ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεροβασίλη: Όποτε χρειαστεί θα γίνουν εκλογές

09:35 - 04 Αυγ 2015 | Πολιτική
Γεροβασίλη: Όποτε χρειαστεί θα γίνουν εκλογές
«Εκλογές θα γίνουν όποτε χρειαστεί» δηλώνει χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, στον σταθμό του ΣΚΑΪ. 

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρει επίσης ότι η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης.

Ερωτηθείσα σε απάντηση σχετική με το αν η χώρα θα οδηγείται σε εκλογές, σε περίπτωση που πέσει το όριο των 120 βουλευτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνει πως «μια κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί όταν η ίδια δεν πατάει».

Προσθέτει δε ότι «Οι εκλογές είναι πιθανές, αλλά αυτό δεν σημαίνει σήμερα πρέπει να ασχοληθούμε με το πότε θα γίνουν».

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Γεροβασίλη απαντά πως «Δυο διαφορετικοί στρατηγικοί σχεδιασμοί δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Πιστεύω ότι δύο διαφορετικές στρατηγικές επιλογές σε επίπεδο κυβέρνησης δεν μπορούν εύκολα να σταθούν».

Κληθείσα να απαντήσει στο αν οι βουλευτές που διαφωνούν οφείλουν να παραδώσουν τις έδρες τους η κ. Γεροβασίλη λέει ότι «υπάρχουν κώδικες στην Αριστερά, όπως υπάρχει και ο κώδικας δεοντολογίας της ΚΟ. Αλλά υπεράνω αυτών υπάρχουν και ηθικοί κώδικες και οι κώδικες της μη απαξίωσης της άλλης πολιτικής άποψης». 

Ενώ παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντά σε επίμονα ερωτήματα που σχετίζονται με τη δημιουργία μιας πολυκομματικής κυβέρνησης λέγοντας «το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα δεν θα το φέρουμε από το παράθυρο στο προσκήνιο».

Όσον αναφορά τη διαπραγμάτευση η κ. Γεροβασίλη χαρακτηριστικά λέει ότι «θα γίνει ό,τι χρειαστεί, θα είναι μια διαρκής μάχη μέχρι την υπογραφή της». 

Στη συνέχεια σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διατυπώνει την άποψη πως «το παρακάτω, είναι επίσης μακρύ και επίπονο. Θα είναι το πακέτο μέτρων δύσκολο, αλλά όχι το χειρότερο μνημόνιο, όπως διατυπώνεται».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τις συνεχείς συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και απάντησε πως «ο τρόπος που επιλέγει ο καθένας να μιλήσει είναι μία προσωπική του επιλογή για την οποία κρίνεται».

Τέλος, για τους χειρισμούς της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει στάση πολιτικού πολιτισμού απέναντι στους θεσμούς», αν και πρόσθεσε πως η ίδια πιστεύει ότι έχει κάνει λάθη»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.