ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές: Και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε-Στα τηλέφωνα ο Παυλόπουλος

15:30 - 27 Αυγ 2015 | Πολιτική
Εκλογές: Και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε-Στα τηλέφωνα ο Παυλόπουλος
Λίγο μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ξεκίνησε τις τηλεφωνικές επαφές με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Με την παράδοση της διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Προκόπη Παυλόπουλο, μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την προκήρυξη των εκλογών και τη συγκρότηση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Παρά τις έντονες ενστάσεις της αντιπολίτευσης, προεξαρχούσης της Ν.Δ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν προτίθεται να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αλλά θα περιοριστεί μόνο σε τηλεφωνικές επαφές, κατά τις οποίες θα επικυρωθεί το άκαρπο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών και θα συμφωνηθεί η συγκρότηση της υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Η Βασιλική Θάνου θα είναι η νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργός, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της Ν.Δ, ενώ βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή των κκ Πέτρου Μολυβιάτη, Αντώνη Μανιτάκη και Γιώργου Χουλιαράκη στο κυβερνητικό σχήμα.

Παράλληλα φουντώνει η ονοματολογία των υποψηφίων υπουργών που θα οδηγήσουν τη χώρα στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ αυτών, προβάλλουν, οι κκ Ν. Χριστοδουλάκης, Αγγελική Κιάου, Αντώνης Ρουπακιώτης, Αντώνης Μακρυδημήτρης.

Π. Λαφαζάνης: Εκλογές το νωρίτερο 27 Σεπτεμβρίου

Εκλογές το νωρίτερο 27 Σεπτεμβρίου ζήτησε, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Λαφαζάνης. "Ο Πρόεδρος πρέπει να κινηθεί με υποβοηθητικό τρόπο για απόλυτα δημοκρατικές εκλογές. Δεν είναι δυνατόν τα Μνημόνια που ψηφίστηκαν σε μία νύχτα, να περάσουν και με εκλογές εξπρές. Πρέπει ο λαός να φτάσει στην κάλπη πλήρως ενημερωμένος. Η κυβέρνηση είχε δέσμευση να μην υπογράψει νέο μνημόνιο. Δυστυχώς, υπέγραψε. Όσα και να λέγονται δε μπορεί να κρυφτεί η πραγματικότητα από τον ελληνικό λαό”, υποστήριξε, διευρύνοντας τον κύκλο της αντιπαράθεσής του με τον κ. Παυλόπουλο.   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.