ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές-Σκουρλέτης: Εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως μεγάλη δύναμη της σύγχρονης Αριστεράς

12:40 - 28 Αυγ 2015 | Πολιτική
Εκλογές-Σκουρλέτης: Εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως μεγάλη δύναμη της σύγχρονης Αριστεράς
Μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγει πρώτος και αυτοδύναμος από τις επερχόμενες εκλογές.

Εν συνεχεία συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι αυτό που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλες ανακατατάξεις στην πολιτική ζωή, αλλά και στην ίδια την κοινωνία. Δεν έχουμε απλά και μόνο μετακινήσεις ψηφοφόρων, έχουμε χειραφέτησή τους από τις ιστορικές πολιτικές αφετηρίες που ξεκινούσαν και την επανατοποθέτηση τους. Υπάρχει λοιπόν ένας καινούργιος πολιτικός χάρτης που διαρκώς μετασχηματίζεται τα τελευταία χρόνια. Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να μπορέσει να εδραιωθεί ως μία μεγάλη πλειοψηφική δύναμη της σύγχρονης Αριστεράς».

Στο ερώτημα σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας στις εκλογές ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ανέφερε: «Μπροστά στα πεδία δράσης της επόμενης κυβέρνησης θα πρέπει κανείς, αν μπορεί, να βρεθεί μαζί με άλλες δυνάμεις πάνω σε μία στέρεα πολιτική βάση. Οταν για παράδειγμα θες να χτυπήσεις την φοροδιαφυγή, τη διαπλοκή, τις μίζες και τη διαφθορά δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεθείς από κοινού σε αυτή την προσπάθεια με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Τουλάχιστον έτσι όπως είναι τώρα και το ορατό μέλλον. Με βάση το γεγονός ότι το πολιτικό τους προσωπικό ήταν αναμεμειγμένο σε τέτοιες καταστάσεις. Είναι μέσα στο DNA αυτών των κομμάτων όλα αυτά τα φαινόμενα τα οποία χαρακτήριζαν το πολιτικό σύστημα τις προηγούμενες δεκαετίες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.