ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωράκης: Μολυσμένοι από τον παλαιοκομματισμό Τσίπρας και Μεϊμαράκης

10:44 - 30 Αυγ 2015 | Πολιτική
Θεοδωράκης: Μολυσμένοι από τον παλαιοκομματισμό Τσίπρας και Μεϊμαράκης
Να "κόψει λίγο από τα φτερά των παλαιών κομμάτων και να δώσει στο Ποτάμι τη δύναμη να παίξει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης" ζήτησε από το λαό ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News. Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και το Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

"Είναι και οι δύο τους παιδιά των κομματικών μηχανισμών" τόνισε, ενώ ανέφερε πως "οι συνεργασίες επιβάλλονται από το λαό και δεν είναι θέμα γούστου".

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η πρώτη θέση στις εκλογές δεν έχει κριθεί, ενώ χαρακτήρισε "αστείο" το να μιλάει κάνεις για αυτοδυναμία. Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας που θα βασίζεται σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία.

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών, ανέφερε ότι δεν αποκλείει συγκυβέρνηση ευρύτερης συμμαχίας, τονίζοντας ακόμη ότι "την Ελλάδα πρέπει να την Κυβερνήσουν άνθρωποι που έχουν δουλέψει". Ωστόσο ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι οι συνεργασίες επιβάλλονται από τον λαό. "Δεν είναι θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας. Και ούτε είναι προσωπικού γούστου όπως προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να το εμφανίσει ο κ. Τσίπρας", συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι "μπορεί οι κύριοι Τσίπρας και Μεϊμαράκης να εκπροσωπούν αντίπαλα στρατόπεδα, έχουν όμως πολλές ομοιότητες", με κυριότερη ότι "είναι και οι δύο παιδιά των κομματικών τους μηχανισμών". "Ο κ. Μεϊμαράκης είναι 26 χρόνια βουλευτής, αρκετά χρόνια υπουργός και ο κ. Τσίπρας μεγάλωσε μέσα στα κομματικά γραφεία. Έχουν μολυνθεί δηλαδή από τη νόσο του παλαιοκομματισμού", κατέληξε.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.