ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητρόπουλος: «Με παρακαλούσε ο Τσίπρας-Δεν εγκαταλείπω τη μάχη»

12:58 - 31 Αυγ 2015 | Πολιτική
Μητρόπουλος: «Με παρακαλούσε ο Τσίπρας-Δεν εγκαταλείπω τη μάχη»
Για «σχεδιασμένη και πρωτοφανή αθλιότητα» που στόχο έχει να τον πλήξει πολιτικά έκανε λόγο ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος.

Συνέντευξη Τύπου στο κτήριο του Κοινοβουλίου, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις, Αίτηση Άρσης Ασυλίας μου, Φορολογική εκκρεμότητα», παραχώρησε ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

«70.000 ευρώ πλήρωσα για το ποσό που επαναπάτρισα και απέδωσα σε τρίτους χωρίς να κρατήσω ούτε ένα ευρώ. Στη δεύτερη δίκη που έγινε εις βάρος μου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 750.000 δολαρίων επειδή το ποσόν ήταν επαπατρισθέν και φορολογηθέν. Έγιναν αγωγές εναντίον μου καθώς ήμουν τυπικά ο επικεφαλής του γραφείου. Τα χρήματα που μετέφερα τα έδωσα σε άλλους δικηγόρους.», είπε ο κ. Μητρόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Θλίβομαι, που μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή, επισπεύσθηκε η διαδικασία. Η άρση ασυλίας αφορά χαλκευμένο πόρισμα».

Επέμεινε, ακόμα, ότι συνομίλησε με τον Παναγιώτη Νικολούδη, ωστόσο σημείωσε ότι δεν τον εγκαλεί και τον θεωρεί πολύ έντιμο.

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε: «Υπάρχει μια προσπάθεια απαξίωσής μου. Δεν θα αφήσω ούτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είτε κάποιον σύντροφο μέσα από αυτή την σκευωρία να με σπιλώσουν».

Εξάλλου, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση επί προσωπικού του κ. Μητρόπουλου στην Πανελλαδική Διάσκεψη του κόμματος.

Ο βουλευτής κατήγγειλε πως, όπως του αποκαλύφθηκε, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πίσω από το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα να αρθεί η βουλευτική ασυλία του λόγω φορολογικής παράβασης.

Συγκεκριμένα, είπε, ότι την περασμένη Τρίτη ο αρμόδιος υπουργός για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης του είχε αποκαλύψει πως στέλεχος της κυβέρνησης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα να στείλει φάκελο στη Βουλή για άρση ασυλίας.

«Θα σκεφτώ το μέλλον μου αν βρεθώ εκτός λίστας»

Ο κύριος Μητρόπουλος πάντως άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μελλοντικές κινήσεις του, εφόσον τελικά δεν έχει θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόθεσή μου είναι να στηρίξω ένα εγχείρημα που παρότι δεν κάλυψε τις προσδοκίες μου. Δεν πετύχαμε στις διαπραγματεύσεις δεν κάναμε τις καλύτερες επιλογές. Ο Τσίπρας δεν έκανε τις καλύτερες επιλογές αλλά ξέρω ότι έδωσε την μάχη. Αλλά δεν εγκαταλείπω την μάχη και δεν θα του βάλω αναχώματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα του κάνω κριτική» είπε αναφορικά με την μελλοντική του στάση εντός κόμματος, αλλά τόνισε ότι θα περιμένει «την ηγεσία τι θα πράξει».

«Μέχρι τώρα καμία πρόθεση δεν έχω για πολιτική ανάμιξη» είπε, τονίζοντας: «Όχι επειδή είμαι το δημοφιλέστερο πρόσωπό του και ο καλύτερος για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα αλλά δεν έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κανένα δικαίωμα, κανένα νομιμοποιητικό επιχείρημα να αποκλείσει το πρώτο σε ψήφους, σε όλη την ιστορία, στέλεχός του».

«Δεν έχω προβληματιστεί για καμία εναλλακτική πολιτική λύση. Θα το σκεφτώ μετά τις αποφάσεις του κ. Τσίπρα», κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:12 - 31 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.