ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητείται φόρμουλα για κυβέρνηση συνεργασίας Κύριο

09:18 - 01 Σεπ 2015 | Πολιτική
Αναζητείται φόρμουλα για κυβέρνηση συνεργασίας
Η μικρή διαφορά που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε κυβέρνηση συνεργασίας, ανεξαρτήτως του ποιο θα βγεί πρώτο κόμμα.

Αντιλαμβανόμενος οτι δεν πρόκειται να πετύχει την αυτοδυναμία, ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί διεξόδους για συνεργασία με το ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να αποφύγει τη συνεργασία με τη ΝΔ, ή τουλάχιστον θέλοντας να αποφύγει να το δηλώσει προεκλογικά. Πολιτικοί αναλυτές πάντως επισημαίνουν οτι δεδομένων των 50 εδρών μπόνους που παίρνει το πρώτο κόμμα στη Βουλή, κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς το πρώτο κόμμα δεν μπορεί να γίνει. και αυτό διότι θα πρέπει να αποκλειστεί η συμμετχή του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε κυβένρηση, ενώ κανείς δεν θέλει να κάνει κυβέρνηση μαζί με τη Χρυσή Αυγή. 

Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει δια του αρχηγού της Βαγγέλη Μειμαράκη οτι είναι ανοικτή σε συνεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα δήλωνε οτι επιδιώκει την αυτοδυναμία και οτι δεν θα συνεργαστεί με κανέναν, εκτός του κόμματος του Λαφαζάνη. Ο Λαφαζάνης όμως δήλωσε οτι δεν θα συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ και κλιμάκωσε την πολιτική του εναντίον του Τσίπρα και οι σχέσεις των δυο πολιτικών φαίνεται οτι χειροτερεύουν άρδην.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τώρα τρόπους να βάλουν νερό στο κρασί τους για να καταφέρουν μετεκλογικά, αν χρειαστεί να συνεργαστούν με το Ποτάμι ή και το ΠΑΣΟΚ.

Για το λόγο λοιπόν αυτό κορυφαία στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης ή η Όλγα Γεροβασίλη (η τελευταία με δηλώσεις της στο Μέγκα το βράδυ της Δευτέρας), αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ εάν οι αριθμοί των εδρών το απαιτούν.

Την… μερική στροφή από το στόχο της αυτοδυναμίας την επιβεβαίωσε και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς ο οποίος, μιλώντας στην τηλεόραση του The Press Project, το βράδυ της Δευτέρας υπογράμμισε ότι χωρίς καθαρή λύση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, μετά τις εκλογές.

Εκτίμησε δε ότι θα έχουμε κυβέρνηση με φρέσκια λαϊκή εντολή, ενώ άλλοι θέλουν σενάρια Παπαδήμου – τα οποία σημειωτέον προβλέπουν συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:30 - 01 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.