ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσω ολοταχώς για αλλαγή στρατηγικής-Εξετάζονται συνεργασίες

09:04 - 01 Σεπ 2015 | Πολιτική
Εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσω ολοταχώς για αλλαγή στρατηγικής-Εξετάζονται συνεργασίες
Όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ περί αυτοδυναμίας και μη συνεργασίας με άλλους κομματικούς σχηματισμούς δείχνει να εγκαταλείπεται.

Το πρώτο δημοσκοπικό κύμα επιβεβαίωσε το σαφές.
Ναι μεν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, αλλά κατέδειξε ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εξαιρετικά δύσκολος, αν όχι απίθανος, καθώς τα ποσοστά και των δύο μεγάλων κομμάτων είναι πολύ μακριά από τον πήχη του εκλογικού νόμου για την κατάκτηση 151 εδρών.

Κρίθηκε έτσι από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν είναι ενδεδειγμένη η τακτική αποκλεισμού οποιουδήποτε σεναρίου συνεργασίας την επομένη των εκλογών, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει ανάποδα: Εάν, δηλαδή, δεν είναι δυνατή η αυτοδυναμία και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει με κανέναν, τότε ο ψηφοφόρος μπορεί να προτιμήσει τη ΝΔ, η οποία δείχνει σταθερή διάθεση και έχει δυνατότητες συνεργασιών, άρα προτείνει πιο ρεαλιστική και σίγουρη κυβερνητική λύση.

Για το λόγο λοιπόν αυτό κορυφαία στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης ή η Όλγα Γεροβασίλη, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ εάν οι αριθμοί των εδρών το απαιτούν.

Την... μερική στροφή από το στόχο της αυτοδυναμίας την επιβεβαίωσε και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, το βράδυ της Δευτέρας υπογράμμισε ότι χωρίς καθαρή λύση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, μετά τις εκλογές.
Εκτίμησε δε ότι θα έχουμε κυβέρνηση με φρέσκια λαϊκή εντολή, ενώ άλλοι θέλουν σενάρια Παπαδήμου, τα οποία σημειωτέον προβλέπουν συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:48 - 01 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.