ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Φρένο" Τσίπρα στα σενάρια για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού

21:30 - 03 Σεπ 2015 | Πολιτική
"Φρένο" Τσίπρα στα σενάρια για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού
«Δεν θα αφήσουμε το παλιό κατεστημένο να επιστρέψει» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αιγάλεω. «Σημασία έχει ακόμα κι όταν σε ρίξουν να σηκωθείς και να συνεχίσεις τη μάχη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έβαλε φρένο στα σενάρια για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

«Ο ελληνικός λαός δεν θα αφήσει την Ελλάδα να γυρίσει πίσω» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, ενώ δεσμεύτηκε ότι «με την ίδια αποφασιστικότητα θα συνεχίζουμε να δίνουμε τις μάχες και στο μέλλον».

«Μετά την εκλογική νίκη του Γενάρη δώσαμε μάχες μεγάλες για να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού μας», υποστήριξε.

«Στις 20 Σεπτεμβρίου ξεμπερδεύουμε με το παλιό», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για μία προσπάθεια, ώστε «να βγει η Ελλάδα από το βαθύ χαντάκι, στο οποίο την έριξαν οι πολιτικοί του χθες».

Όπως ανέφερε, σε αυτή τη μάχη η κυβέρνηση δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους δανειστές, αλλά και ένα καλά μελετημένο σχέδιο ακραίων κύκλων και εκπροσώπων των κατεστημένων.

«Επιμείναμε να ματώνουμε, προκειμένου ο λαός μας να πάψει να ματώνει άλλο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κατήγγειλε ότι «όλο το πολιτικό, μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο ήταν απέναντί μας στο δημοψήφισμα και τους νικήσαμε». «Έτσι και τώρα, μόνοι μας και όλοι τους, θα τους νικήσουμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δύσκολα μέτρα στη συμφωνία, κάνοντας λόγο για απειλές, ενώ τόνισε ότι πλέον δεν συζητείται αν θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά ποια θα είναι η έκταση της αναδιάρθρωσης.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

Ο κ. Τσίπρας έκανε σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον επικεφαλής της, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «την προσωποποίηση του παλαιοκομματισμού».

«Μας ζητάνε δήθεν συνεννόηση και συναίνεση αλλά όλοι ξέρουν γιατί επιδιώκουν την συνεννόηση αυτή», σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι ο στόχος είναι να μπορούν οι δανειστές να αποφεύγουν την διαπραγμάτευση για το χρέος, να μπορούν τα ιδιωτικά κανάλια να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα, να μπορούν οι χρυσωρύχοι να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τα δάση της Χαλκιδικής, να μπορούν οι μεγαλοεργολάβοι να λυμαίνονται το δημόσιο συμφέρον, να μπορούν οι επιτήδειοι να βάζουν χέρι στα χρήματα του ΕΣΠΑ, να αυξάνονται τα επιχειρηματικά κέρδη σε βάρος των μισθών και της αξιοπρεπούς εργασίας και να κατηγορούνται συλλήβδην οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ως άχρηστοι, έτσι ώστε να κρέμονται πάνω από το κεφάλι των ανθρώπων οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις.

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε φρένο σε σενάρια για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού. «Κυβερνήσεις κουρελούδες, κυβερνήσεις ζόμπι, κυβερνήσεις μιας χρήσεως, με συμμετοχή του Βορίδη, του Ψωμιάδη, του Άδωνι, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να δείτε», είπε χαρακτηριστικά.

«Βρείτε κάποιον άλλο, πιο έντιμο τρόπο, για να κοροϊδεύετε τον κόσμο και να πετύχετε το στόχο σας που είναι ένας και μοναδικός. Να μη δώσει ο λαός την ισχυρή εντολή που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και χρειάζεται η χώρα».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:23 - 03 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.