ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας:Ζητάμε εντολή για να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του

23:00 - 11 Σεπ 2015 | Πολιτική
Τσίπρας:Ζητάμε εντολή για να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του
«Στις 20 του Σεπτέμβρη ο λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ισχυρή εντολή που ζητάμε», εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην Καβάλα, επισημαίνοντας ότι η εντολή είναι «να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Μερικούς μάλιστα, με μόνιμη ασυλία ως τώρα, να τους στείλουμε στον πάγκο της δικαιοσύνης».

Συνεχίζοντας, έθεσε ώς στόχο τη μάχη με τη διαπλοκή, τα κυκλώματα της διαφθοράς, τη φοροδιαφυγή, το κράτος λάφυρο, το ρουσφέτι. «Δεν είμαστε πια μόνο μια δύναμη μάχης, ιδεών, διαμαρτυρίας, κινημάτων. Αλλά και μια δύναμη έτοιμη να κυβερνήσει και να αλλάξει την Ελλάδα προς όφελος των πολλών. Μαζί με τους πολλούς».

Αναφορικά με τις νέες δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «Πάμε καλά. Και δεν το δείχνει μόνο η λαϊκή αποφασιστικότητα, η μεταστροφή των πολλών που γίνεται φανερή σε κάθε μας βήμα. Ούτε μόνο το ρεύμα των πιο συντηρητικών ανθρώπων, που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι η μόνη διέξοδος σταθερότητας και αλλαγών. Το δείχνουν και οι σπασμωδικές κινήσεις των αντιπάλων μας».

«Τη μια ο Μεϊμαράκης ζητάει αυτοδυναμία, γιατί όπως είπε στο ντιμπέιτ, η ΝΔ δεν έκανε όσα υποσχέθηκε επειδή δεν είχε αυτοδυναμία. Την άλλη ζητάει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Την επομένη ζητάει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Και την μεθεπομένη χωρίς τον Τσίπρα. Πενία τέχνας κατεργάζεται». Εκτίμησε ότι μόνος τους στόχος είναι «να μας βάλουν το χαλινάρι τους μετά τις εκλογές. Να χρειαστούμε δεκανίκια για να κυβερνήσουμε», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον τέως πρωθυπουργό με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «δεν έχουμε κοινό πρόγραμμα και δεν πρόκειται ευτυχώς ποτέ να αποκτήσουμε! Γιατί δεν θέλουμε να έχουμε τίποτα κοινό με όσους μας έφεραν μέχρι εδώ! Εμείς έχουμε πρόγραμμα την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία, την αξιοκρατία, την υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Εκείνοι έχουν πρόγραμμα τη διαφθορά, την διαπλοκή, την εσωτερική υποτίμηση, τις περικοπές δημόσιων δαπανών και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να ολοκληρωθεί η μεγάλη ανατροπή που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου. «Για να συνεχίσουμε τη μεγάλη πορεία μετασχηματισμών. Στην οικονομία, στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση».

Πιο αναλυτικά, ανέφερε ότι μετά από τη συμφωνία με τους δανειστές έχουμε πια μπροστά μας την εκκίνηση της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα δώσει την απαιτούμενη ανάσα στα ήδη επιβαρυμένα δημόσια οικονομικά.

«Μετά από μια πενταετία που το πρόβλημα των κόκκινων δανείων κρυβόταν κάτω από το χαλί είμαστε πια έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να μπει ένα τέλος στην πιστωτική ασφυξία της πραγματικής οικονομίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό που προωθείται με το νέο ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο, έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό που δίνει έμφαση στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, στηρίζει την απασχόληση και προωθεί την καινοτομία και την ποιότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.