ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ σε Σταθάκη: Θα συνεργαστούμε για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

09:04 - 30 Σεπ 2015 | Πολιτική
Λαγκάρντ σε Σταθάκη: Θα συνεργαστούμε για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων
Την προθυμία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συνεργαστεί με την Ελλάδα στην κατεύθυνση της προώθησης μεταρρυθμίσεων εξέφρασε η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη στη Νέα Υόρκη.

Όπως διαβεβαίωσε, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, στην προώθηση της ατζέντας μεταρρυθμίσεων της χώρας.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη επαφή της εκπροσώπου του ΔΝΤ με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος και η πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ επισημάνθηκε από ελληνικής πλευράς η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ από ελληνικής πλευράς συνόδευαν τον υπουργό ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην 70η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.