ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη η εκλογή του Προέδρου της Βουλής

11:00 - 04 Οκτ 2015 | Πολιτική
Σε εξέλιξη η εκλογή του Προέδρου της Βουλής
Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση για την εκλογή προέδρου της Βουλής, ενώ στις 13.30 θα εκλεγούν οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς του Σώματος.

Για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει τον Νίκο Βούτση.

Αφού ο νέος πρόεδρος της Βουλής αναγνώσει τις προγραμματικές του δηλώσεις από την Ολομέλεια, στις 13.30 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η συνεδρίαση για την εκλογή των λοιπών μελών του νέου Προεδρείου.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κανονισμού της Βουλής, τo Προεδρείο της Boυλής εκλέγεται από τα μέλη της και απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, επτά Αντιπροέδρους, τρεις Κοσμήτορες και έξι Γραμματείς.

Οι πρώτος, δεύτερος και τρίτος Αντιπρόεδροι, δύο Κοσμήτορες και τέσσερις Γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο τέταρτος Αντιπρόεδρος, ένας Κοσμήτορας και ένας Γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης. Ο πέμπτος Αντιπρόεδρος και ένας Γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης. Ο έκτος Αντιπρόεδρος προέρχεται από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης. Ο έβδομος Αντιπρόεδρος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.