ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύγχυση στο οικονομικό επιτελείο με το ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία

09:02 - 05 Οκτ 2015 | Πολιτική
Σύγχυση στο οικονομικό επιτελείο με το ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία
Σύγχυση επικρατεί γύρω από το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, με την κυβέρνηση την Κυριακή να ανακοινώνει ότι δεν θα εφαρμοστεί στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και τελικά να ανακαλεί!

Πιο αναλυτικά, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής χτες το απόγευμα, στην πρώτη του ανακοίνωση, διακύρηττε ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

«Το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται, με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του. Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία» αναφερόταν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, στη συνέχεια, εκδόθηκε διορθωτική ανακοίνωση στην οποία η συγκεκριμένη παράγραφος είχε πλήρως εξαφανιστεί και τα σημεία που συζητήθηκαν είχαν γίνει από τέσσερα, τρία. Προφανώς έγινε αντιληπτό ότι για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των δανειστών και η εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με «Τα Νέα» και το «Έθνος», σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του με την οποία θα γίνει η έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων θα ανακοινώσει το «πάγωμα» των μέτρων μέχρι την εύρεση ισοδυνάμων.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:11 - 05 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.