ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευκλ.Τσακαλώτος: Σημαντικό να κλείσει επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση

22:35 - 06 Οκτ 2015 | Πολιτική
Ευκλ.Τσακαλώτος: Σημαντικό να κλείσει επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα με πολλούς παίχτες, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει γρήγορα, αλλά και «να διασφαλιστεί ότι θα λεφτά πάνε και δανείζουν εκεί που πρέπει».

Μάλιστα, σχετικά με το νέο σύστημα διακυβέρνησης των τραπεζών που ζητούν οι δανειστές, ανέφερε ότι ίσως μία επιλογή είναι «να ενωθεί η λύση με το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων».

Μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε ότι σχετικά με το χρέος υπάρχουν πολλά συμφέροντα που διαφωνούν, αλλά και ότι είναι μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το ότι έχει διεθνοποιηθεί ως ζήτημα.

Παράλληλα, ο υπουργός άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις που λέγανε ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι είναι σημαντικό η πρώτη αξιολόγηση να κλείσει επιτυχώς, καθώς και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η διαπραγμάτευση του χρέους, και ότι τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

«Το πόσο επιτυχημένοι θα είμαστε, θα εξαρτηθεί και από την ευρωζώνη» έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Τσακαλώτος.

«Στο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουμε ότι υπάρχει μία τριπλή κρίση: οικονομική - κοινωνική, στρατηγική – γεωγραφική και κλιματική» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ κατέστησε σαφές ότι ο αυξημένος κοινωνικός έλεγχος είναι το κλειδί για την επίλυση αυτή της τριπλής κρίσης.

Ο υπουργός Οικονομικών, επικαλούμενος έρευνα του ΟΟΣΑ, διαμήνυσε ότι οι ανισότητες δεν βοηθούν τη διευθέτηση των προβλημάτων της χώρας και δεσμεύτηκε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα έχουν ταξικό πρόσημο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.