ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψηφοφορία στη Βουλή με το βλέμμα στον "μαραθώνιο" των προαπαιτουμένων

08:40 - 07 Οκτ 2015 | Πολιτική
Ψηφοφορία στη Βουλή με το βλέμμα στον "μαραθώνιο" των προαπαιτουμένων
Σήμερα τα μεσάνυχτα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με το ενδιαφέρον ωστόσο να εστιάζεται στον "μαραθώνιο" που ξεκινά από αύριο. Η έλευση της τρόικας για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος που αναμένεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου (σύμφωνα με τα όσα δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης στο Reuters), δημιουργεί έντονη κινητοποίηση στο Μαξίμου και στα υπουργεία που εμπλέκονται στα πρώτα προαπαιτούμενα, ώστε να ετοιμαστούν τα σχετικά νομοσχέδια εγκαίρως.

Δεν αποκλείεται μάλιστα τα νομοσχέδια αυτά να λάβουν και τη μορφή πολυνομοσχεδίου, αν χρειαστεί, προκειμένου να γίνουν όλα εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν ανησυχεί για το πολιτικό κόστος των σκληρών μέτρων που θα εφαρμοστούν, καθώς εκτιμά ότι η απόλυτη αναγκαιότητα υλοποίησής τους έχει γίνει αντιληπτή από τους πολίτες. Ωστόσο, ευελπιστεί στην ανταπόκριση των εταίρων για το ζήτημα του χρέους, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι αυτή τη φορά οι θυσίες θα έχουν αντίκρισμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πρόθεση της Ευρώπης να εγκρίνει (και με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου) την εμπροσθοβαρή υλοποίηση του αναπτυξιακού κοινοτικού πακέτου των 35 δισ. ευρώ, παρά τις αντιδράσεις του Βερολίνου, καθώς και από τη διαφαινόμενη πρόθεσή της να σταματήσει τη χρηματοδοτική ασφυξία που είχε παραλύσει την οικονομία.

Χαρακτηριστική των προθέσεων της κυβέρνησης για εφαρμογή της συμφωνίας είναι η χθεσινή ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στη Βουλή, ο οποίος για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσε τη σχετική βούληση της για τάχιστη υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.