ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα ο Βάλντις Ντομπρόβσκις- Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη

09:50 - 26 Οκτ 2015 | Πολιτική
Στην Αθήνα ο Βάλντις Ντομπρόβσκις- Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη
Διήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει από σήμερα στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης.

Η χρονική στιγμή της επίσκεψης του κ. Ντομπρόβσκις έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ολοκλήρωση της αξιολόγησης καθυστερείται από ανοιχτά ακόμα ζητήματα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Αυτά αφορούν στα "κόκκινα" δάνεια και τους πλειστηριασμούς, αλλά και στο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς οι θεσμοί φέρονται να ζητούν ή ενιαίο ΦΠΑ 23% ή τίποτα.

Σε δηλώσεις του στο «Bήμα της Κυριακής» εν όψει της άφιξής του στην Αθήνα, ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε πως «δεν υπάρχει επ’ ουδενί χρόνος για χάσιμο». «Είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσουμε στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν προ διμήνου. Περιθώριο για κάποιες προσαρμογές ίσως υπάρχει αλλά τα προτεινόμενα εναλλακτικά μέτρα θα πρέπει να έχουν ισόποση δημοσιονομική αξία», σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί στις 9:30 αύριο με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και λίγο αργότερα, στις 10:15, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Υψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων αναμένεται να μπει το ζήτημα των κόκκινων δανείων, για το οποίο η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αναζητήσει λύση ακόμη και με πολιτική απόφαση στην Ε.Ε., προκειμένου να προστατευθεί η α’ κατοικία.

Στη συνάντηση με τον κ. Σταθάκη θα συζητηθούν και οι πόροι του ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι αναμένεται να εισρεύσουν άμεσα στην ελληνική οικονομία ευρωπαϊκοί πόροι ύψους 800 εκατ. ευρώ, ως προχρηματοδότηση για τα αναπτυξιακά έργα της περιόδου 2014-2020.

Στις 11:15 οι κ. Ντομπρόβσκις, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Σταθάκης θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα συναντήσει στις 14:00 τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα έχει συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας και με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο με τον οποίο θα κάνουν δηλώσεις στις 16:15.

Τον κ. Ντομπρόβσκις θα συνοδεύει ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σερβάς Ντερούζ. 

Μέλος της αντιπροσωπείας που έρχεται από τις Βρυξέλλες είναι και ο Μάαρτεν Βερβέ, επικεφαλής της νεοσύστατης Υπηρεσίας για την Υποστήριξη των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.