ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραγασάκης: «Καρφιά» στη ΝΔ για συνεργασία με κέντρα εξωτερικού

20:26 - 26 Ιουλ 2016 | Πολιτική
Δραγασάκης: «Καρφιά» στη ΝΔ για συνεργασία με κέντρα εξωτερικού
Ευθύνες στη Ν.Δ. για το πώς παρέδωσε τη χώρα πριν τις εκλογές του 2015 απέδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τι οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο.
Ωστόσο παραδέχτηκε ότι τμήμα της Νέας Δημοκρατίας στήριξε την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης πέρυσι το καλοκαίρι. «Η κυβέρνηση ΝΔ επέλεξε σχεδιασμένα να τελειώσει 2ο πρόγραμμα το Φεβρουάριο ώστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε να υποταχθεί ή να βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας. Επενδύσατε με κέντρα εξωτερικού στην αριστερή παρένθεση και στην κατάρρευση της χώρας για να φύγει από τη μέση η κυβέρνηση της αριστεράς» σημέιωσε.
«H πρόταση της ΝΔ είναι γενικόλογη και αναδεικνύει την αμηχανία της αλλά και τη δυσκολία της να μιλήσει για το παρελθόν και το μέλλον» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης και συμπλήρωσε: "Με έλλειψη ιστορικού βάθους αντιμετωπίζει το 2015 αυτόνομα, λες και δεν υπήρχε πριν και μετά. Πρόκειται για ένα απελπισμένο τακτικισμό, καθώς θεωρείται ότι δεν υπήρχε κρίση και ότι αυτή ξεκίνησε μόλις χάσατε την εξουσία Το 2015 ήταν μια μάχη σε ένα πόλεμο με ασύμμετρα μέτρα και εκβιασμούς που δεν έχει τελειώσει. Μας παραδώσατε αθωράκιστη χώρα".
«Δεν είστε κατήγοροι αλλά  κατηγορούμενοι για την χρεοκοπία της χώρας. Δεν υπήρξε plan B, γιατί απλούστατα αν υπήρχε θα το εφαρμόζαμε μετά το δημοψήφισμα» είπε.
Αναφερόμενος στη σχέση με της κυβέρνησης με τον διοικητή της ΤτΕ άφησε αιχμές για τη στάση του σημειώνοντας ότι τελευταία στιγμή υπέδειξε το λογαριασμό στο ΔΝΤ της ΤτΕ με τα 700 εκατομμύρια που κάλυψαν την τελευταία στιγμή μια δόση προς το ΔΝΤ για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
«Με τον κ. Στουρνάρα και συμφωνούμε και τσακωνόμαστε. Έχουμε θεσμική σχέση» είπε με νόημα.
«Λαϊκίζετε από το πρωί έως το βράδυ ενώ λέτε ότι είστε αντιλαικιστές. Λέτε ότι είστε φιλελεύθεροι ενώ είστε βαθιά συντηρητικοί ....διαταραχή πολιτικής ταυτότητας» κατέληξε με νόημα.
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.