ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας διαψεύδει Δραγασάκη για τον «μυστικό λογαριασμό»

11:24 - 27 Ιουλ 2016 | Πολιτική
Στουρνάρας διαψεύδει Δραγασάκη για τον «μυστικό λογαριασμό»
Κατά γενική ομολογία οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας Γιάννη Στουρνάρα, είναι ηλεκτρισμένες και κατά καιρούς κινούνται επί ξηρού ακμής.

Στη Βουλή χθες το βράδυ προκλήθηκε αίσθηση όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε ότι τον Μάιο του 2015 ο κ. Στουρνάρας εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να πληρωθεί το ΔΝΤ με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, προσθέτοντας ότι ο ίδιος τότε αρνήθηκε την επιλογή αυτή.

Είπε μάλιστα, ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πληροφορήθηκε από τον Διοικητή της ΤτΕ την ύπαρξη ενός «μυστικού» λογαριασμού 700 εκ. ευρώ στην Τράπεζα, από τον οποίον καλύφθηκε το ΔΝΤ προκειμένου να μην οδηγηθεί σε στάση πληρωμών η χώρα. 

Απαντώντας στις αναφορές αυτές κύκλοι της ΤτΕ, σημειώνουν πως ουδέποτε εισηγήθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας χρήση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να πληρωθεί η δόση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σχετικά δε με τον επίμαχο λογαριασμό, επισημαίνουν ότι δεν ήταν μυστικός, αλλά, ήταν και είναι λογαριασμός του Δημοσίου, τον οποίον όφειλε η κυβέρνηση να γνωρίζει και απλώς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπέδειξε τη  χρήση του προκειμένου να πληρωθεί το ΔΝΤ. 

Όλα δείχνουν, όπως εκτιμούν στην τραπεζική αλλά και στην πολιτική αγορά, ότι ο κ. Στουρνάρας δεν προτίθεται να αφήνει «να πέσει τίποτε κάτω», όπως ακριβώς, όταν προ ημερών, υποχρεώθηκε να διαψεύσει τον πρωθυπουργό ο οποίος υποστήριξε πως ο κ.  Στουρνάρας ήταν εκείνος που είχε εισηγηθεί την επιβολή capital controls από τον περασμένο Φεβρουάριο, υπογραμμίζοντας ότι οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, επιβλήθηκαν μετά την αποτυχία της διαπραγμάτευσης, η οποία κατά τον ίδιο κόστισε τουλάχιστον 86 δις.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:45 - 27 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.