ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωράκης: Δάνεια στις εταιρείες για να πληρώνουν τους εργαζομένους

12:20 - 02 Αυγ 2016 | Πολιτική
Θεοδωράκης: Δάνεια στις εταιρείες για να πληρώνουν τους εργαζομένους
Να μπορούν οι εταιρείες στις οποίες χρωστάει το Δημόσιο και οι ίδιες χρωστούν στους εργαζομένους τους να παίρνουν δάνεια από τις τράπεζες μόνο για τη μισθοδοσία των εργαζομένων τους, πρότεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ κάτι τέτοιο σήμερα απαγορεύεται, καθώς δεν μπορείς να βάλεις ως εγγύηση τα χρέη του δημοσίου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, ότι αυτό αλλάζει το χαρακτήρα του πολιτεύματος και κατέθεσε την πρόταση του Ποταμιού: "Προτείνουμε να υπάρξει διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος και να εκλέγεται Προέδρου της Δημοκρατίας από τους βουλευτές, τους πρώην υπουργούς, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, από ένα σώμα δηλαδή 400 περίπου ανθρώπων με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης".

 

Μιλώντας για τους πρόσφατους βανδαλισμούς εκκλησιών ανέφερε: "Είναι ντροπή, χουλιγκανικό, ανόητο και εκτός Ελληνικής πραγματικότητας το να προκαλείς το θρησκευτικό συναίσθημα του άλλου. Υπάρχει μια ανοχή της κυβέρνησης και μια αδιαφορία για όσα συμβαίνουν. Η λύση δεν είναι το δόγμα "νόμος και τάξη" και το κάθε γωνιά και ένας αστυφύλακας που θέλουν κάποιοι συντηρητικοί, ούτε φυσικά η ασυδοσία που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Το υπουργείο Δημόσιας τάξης δεν είναι μόνον για να συνοδεύει τους επίσημους αλλά για να προστατεύει τον κόσμο, γιατί η απουσία της ασφάλειας πλήττει τον απλό λαό".

 

Απαντώντας στο αν θα ήταν διατεθειμένος να διευρύνει την Κυβερνητική πλειοψηφία ο Σταύρος Θεοδωράκης αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας: "Το Ποτάμι δεν θα έμπαινε ποτέ στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι στο κεντρικό πολιτικό πεδίο δεν θα συνεργαστούμε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Θα συνεργαστούμε μόνο σε μικρότερα ζητήματα για βελτιώσουμε τις ζωές των Ελλήνων", ενώ στη συνέχεια γελώντας προσέθεσε: "Άλλωστε προηγείται ο κ. Λεβέντης".

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος για το θέμα των "διευκολύνσεων" της Κυβέρνησης προς τους ανέργους είπε ότι οι δωρεάν συγκοινωνίες, η δωρεάν εκπαίδευση στα παιδιά των ανέργων και η δωρεάν υγεία δεν είναι δώρα που μοιράζει μια κυβέρνηση αλλά υποχρεώσεις μια Ευρωπαϊκής πολιτείας προς τους ανέργους. "Το θέμα είναι αν η Κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει δουλείες στους ανέργους και εδώ έχει αποτύχει", τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Τοποθετούμενος στη διαπίστωση ότι υπάρχει μια ελαφριά κάμψη στα νούμερα της ανεργίας ανέφερε: "Υπάρχει μια μείωση της ανεργίας, όμως για έναν λόγο για τον οποίο επίσης δεν θα πρέπει να είμαστε περήφανοι. Έχει αυξηθεί η εργασία των 100€, των 200€. Έχουμε αντικαταστήσει τους κανονικούς εργαζόμενους με εργαζόμενους των 100€ και των 200€ και αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι". Παράλληλα, τόνισε ότι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα είναι το ότι παρά τα φτηνά μεροκάματα δεν εξάγουμε παραπάνω και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί, σημειώνοντας: "Αντιθέτως εξάγουμε εταίρες στη Βουλγαρία".

 

Μιλώντας για τον διάλογο του Κέντρου ξεκαθάρισε ότι σε αυτόν συμμετέχει όλος ο ενδιάμεσος χώρος και ότι είναι ένας ευρύτερος διάλογος και όχι απλά ένας διάλογος της κεντροαριστεράς. "Διάλογος του κέντρου, του μεσαίου χώρου, του ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού κέντρου" τόνισε, προσθέτοντας:

 

"Εμείς έχουμε τη διάθεση, να αγωνιστούμε για να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο, κάτι μεταρρυθμιστικό, κάτι που θα δίνει απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας. Αυτό έχει κάποιες δύσκολες προϋποθέσεις, πρέπει κάποιοι να ξεχάσουν, τα παλιά λάβαρα, τους παλιούς μηχανισμούς και επίσης πρέπει να υπάρξει μια νέα γενιά πολιτικών, που θα βγει μπροστά".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.