ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεοπτικές άδειες και αξιολόγηση τα πρώτα σκληρά τεστ της κυβέρνησης

08:07 - 30 Αυγ 2016 | Πολιτική
Τηλεοπτικές άδειες και αξιολόγηση τα πρώτα σκληρά τεστ της κυβέρνησης
Με τους σκοπέλους της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών και της δεύτερης αξιολόγησης ξεκινά μια σκληρή περίοδος για την κυβέρνηση, κατά την οποία θα κληθεί να επιδείξει περίσσεια ικανότητας διαχείρισης.

Έτσι, στις 9 το πρωί ξεκινά η διαδικασία δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες που φιλοδοξεί να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Συνολικά υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο για την ολοκλήρωσή της.

 

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ και θα αυξάνει κατά 500.000 ευρώ στην αρχή, ενώ στη συνεχεία η επιτροπή θα μπορεί να αυξάνει το τίμημα σταδιακά μέχρι να μείνουν δυο υποψήφιοι που θα παραδώσουν τις πρόσφορες τους σε κλειστό φάκελο και η άδεια θα κατακυρωθεί στον Πλειοδότη.

 

Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, σύμφωνα με τις προβλέψεις. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν προβλεφθεί μέχρι και... ράτζα εκστρατείας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σύντομης ξεκούρασης στους εκπροσώπους των υποψηφίων, οι οποίοι δεν αποκλείεται να αναγκαστούν να παραμείνουν για σχεδόν δύο ημέρες εντός του κτηρίου της Γ.Γ. Ενημέρωσης.

 

«Ράτζο» όμως θα πρέπει να βάλει και η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα στο υπ. Οικονομικών, ώστε να υλοποιήσει όσα συμφωνήθηκαν το Μάιο.

 

Όπως τονίστηκε χτες στη συνάντηση της ελληνικής ομάδας με το Επίτροπο Μοσκοβισί θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα όσο το δυνατόν νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβρη. Με την άμεση ολοκλήρωσή τους, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία θετική δυναμική πριν την δεύτερη αξιολόγηση που αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

 

Συγχρόνως, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα, έτσι ώστε να ακολουθήσουν οι αποφάσεις για το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

 

Τέλος, σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν οι δυο πλευρές συμφώνησαν να δουλέψουν μαζί και να βελτιώσουν τις μεθόδους συνεργασίας τους αλλά και τον προγραμματισμό της δουλειάς τους.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:57 - 30 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.